Zou dit Allium tuberosum kunnen zijn?

Gestart door arensattic, mei 26, 2018, 18:04:14 PM

Vorige topic - Volgende topic

arensattic

Beste mensen,

Langs een verhard wandelpad, in een enigszins beschaduwde berm tussen het pad en een waterloop troffen we een groot aantal (zeker 25) exemplaren van bijgaande fraaie looksoort aan (in parkachtige omgeving). De plant had een sterke uiengeur. Hij is mogelijk opgeslagen uit tuinafval dat de bewoner van het huis aan de andere zijde van het wandelpad ooit in de berm heeft gedumpt. In (en onder) de heg van de tuin van dat woonhuis groeide de plant namelijk ook. Wij vonden het een mooie soort en vroegen ons af of het Allium tuberosum kon zijn (Chinees bieslook). Er zijn natuurlijk ook andere mogelijkheden zoals A.roseum, A.subhirsutum of A.zebdanense. Maar wij zijn geen specialisten op uigebied. Heeft een van jullie wijsheid, welke soort zou het kunnen zijn?

Groeten,

Aren & Maria van Waarde

Rien Ondersteijn

Een plant bestaat uit meer dan alleen bloemen-dat maakt t nu wat moeilijker omdat de bladen,volle habitus etc er niet opstaan.
Maar afgaande op wat er te zien is en de roze gestreepte kroonbladen zou Allium Ramosum een optie kunnen zijn.
Tuberosum heeft groene strepen.
Groene groe[n]tjes.Rien.

arensattic

Beste Rien,

Dank voor deze reactie! We vonden de soortnamen die we zelf voorstelden geen van alle bevredigend.
A.ramosum zou een passender keuze kunnen zijn. Ook kunnen we de plant nog opnieuw gaan bekijken.

Groeten,

Aren van Waarde

nielseimers

Maak in dat geval een scherpe foto van het blad en meet de breedte tot op de mm nauwkeurig op  :micro: Dan kan komen we er ongetwijfeld samen uit