Motorgeronk in de Biesbosch (Noordwaard)

Gestart door Wilfred, april 16, 2018, 09:19:28 AM

Vorige topic - Volgende topic

Wilfred

Sinds de ontpoldering en herinrichting van de Noordwaard enkele jaren geleden is de Biesbosch nog meer dan voorheen een mekka voor vogelaars en rustzoekers geworden.
Het unieke “geheim” van dit gebied is de stilte !
Geen langs razende treinen, geen jankende vliegtuigen, geen kloppende offshore-helicopters en geen continue geraas van autowegen zoals je dat wel hebt in (bijna) alle andere bekende natuurgebieden. De rustige stationaire diesel van een schip is het enige geluid wat je heel soms hoort maar dat is zo onlosmakelijk verbonden met het rivierenlandschap dat je het bijna als natuurlijk geluid ervaart.
Vooral in de wintermaanden is de stilte en rust er adembenemend mooi.
Echter … steeds meer mensen ontdekken de Noordwaard met z’n mooie weggetjes als recreatiegebied en nu de lente is aangebroken breekt de hel los. Naast de natuurminnende wandelaars en fietsers vertoeven er nu ook groepen wielrenners, jongelui in GTI’tjes, oldtimer- en cabrioclubs en …. motorrijders. Vooral met die laatste groep is het gedaan met de rust. Het motorgeronk van groepjes rijders is in dit open gebied tot op kilometers hoorbaar en dat gaat nagenoeg de hele dag door, zo merkte ik gisteren.
Jammer ... nu maar hopen dat dit beperkt blijft tot alleen de zondag (en dat het maar weer snel winter is  :rolleye:).
Gr. Wilfred