Drie boeken over vogeleieren (verkocht)

Gestart door stevenschoevaart, maart 02, 2018, 13:17:33 PM

Vorige topic - Volgende topic

stevenschoevaart

Een drietal boeken met beschrijvingen en afbeeldingen van vogeleieren. Een onderwerp waarover tegenwoordig niet snel meer boeken zullen verschijnen.
1.   Buekers, De eieren van onze vogels en hunne nesten, 1921 uitgegeven door Thieme & Co. Roodlinnen omslag met enige kleinere slijtplekjes. Binnenwerk in redelijke gebruikte staat. 32 eierplaten, de meeste in kleur, maar sommige bijvoorbeeld voor Uilen en Eenden in zwart-wit. Enkele zwart-witfoto's van vogels op hun nest. De eerst foto is half los in de band. Hier en daar wat roestplekjes, maar niet veel. 15 euro.
2.   Fitter & Richardson: Collins Pocket Guide to Nests & Eggs, herziene editie 1968. Een veldgids voor nesten en eieren met 250 meest gekleurde afbeeldingen op 48 platen. Stofomslag met wat kleine slijtplekjes. Binnenwerk bevat een schraapplek (tekst niet aangetast) op pagina 99, verder in goede gebruikte staat. Een schaarse gids. 10 euro.
3.   Van Nes: De eieren en Nesten van onze Vogels. 3de herziene druk 1963. De laatste Nederlandse uitgave gewijd aan eieren en nesten. Na deze tijd was dat een onderwerp geworden dat door schrijvers en auteurs gemeden werd. Er worden 152 eieren afgebeeld op 10 kleurenplaten. Achterin zitten nog 32 zwart-wit foto's van nesten en broedende vogels. Kleurige stofomslag met enige slijtplekken en verkleuringen (met name op de rug en achterzijde), maar wel compleet. Binnenwerk in goede gebruikte staat. 7,50 euro.

Of 25 euro voor de drie samen.

Steven Schoevaart
Steven Schoevaart

Rob Koelman

Met vriendelijke groet, Rob