Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Viertal Britse vogelmonografieŽn  (gelezen 612 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

stevenschoevaart

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 108
Viertal Britse vogelmonografieŽn
« Gepost op: maart 02, 2018, 13:18:10 pm »

Een viertal typisch Britse monografieŽn over vogels.
1.   Scarce Migrant Birds in Britain and Ireland.  1974, J.T.R. Sharrock uitgegeven in de bekende Poyser-serie.
Een van de eerste titels uit de bekende serie met Poyser-monografieŽn en avifaunaís. Beschrijft het voorkomen van een aantal schaarse (trek)vogels in Engeland en Ierland, met veel tekeningen en grafieken, en in totaal twaalf platen met zwart-fotoís van schaarse vogels.  Gekleurd stofomslag in goede gave staat. Alleen de oranje rug is verbleekt, zoals altijd voorkomt bij deze titel.  Binnenwerk in goede gebruikte staat. 15 euro.
2.   The Snow Bunting. 1966. Schaarse monografie over de Sneeuwgors (316 paginaís), geschreven door Desmond Nethersole-Thompson, een van de meest bekende Schotse ornithologen. Hij heeft o.a. ook prachtige boeken geschreven over de Groenpootruiter (2 verschillende), Morinelplevier, en Steltlopers in het algemeen.
Stofomslag zit in een losse plastic beschermhoes, heeft enige slijtplekjes maar is verder wel compleet. Op de eerste pagina van het binnenwerk is met typex een handtekening weggehaald. Binnenwerk verder in goede staat. GeÔllustreerd met een aantal zwart-wit fotoís. 15 euro.
3.   The Fulmar. James Fisher, 1952. Schaarse monografie over de Noordse Stormvogel (496 paginaís), geschreven door de bekende Britse ornitholoog James Fisher, uitgegeven in de New Naturalist Serie. Nog steeds de enige monografie van deze soort en daarom extra interessant. GeÔllustreerd met 48 zwart-wit fotoís, paginagroot. Opnieuw in zwart linnen ingebonden exemplaar afkomstig uit een bibliotheek. Geen stofomslag. In binnenwerk staan hier en daar kleine ronde stempels van deze bibliotheek.  Binnenwerk in redelijke gebruikte staat. Hier en daar een vouwtje of ezelsoor. 15 euro.
4.   British Thrushes. Eric Simms, 1978. Beschrijving van de Britse Lijsters, broedvogels en dwaalgasten, in de bekende New Naturalist serie (nummer 63). Kleurige stofomslag is gaaf. Alleen de rug is, zoals vaak met boeken in deze serie, licht verkleurd. 304 pagina, met 24 zwart-wit platen (fotoís). Binnenwerk in goede staat. 15 euro.

Of 40 euro voor de vier samen.

Steven Schoevaart
« Laatst bewerkt op: maart 03, 2018, 12:24:35 pm door stevenschoevaart »
Gelogd
Steven Schoevaart
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.051 seconden met 19 queries.