informatie over libellen Japan

Gestart door gerbenth, februari 16, 2018, 00:22:57 AM

Vorige topic - Volgende topic

gerbenth

Goedenavond allen,
ik ben dezer dagen naarstig op zoek naar informatie over voorjaarslibellen in Japan.
Eind april ga ik voor 6 weken naar Tokyo en midden Japan voor een paar weken vakantie en aansluitend meer vakantie met drie weken vogelen. vlinderen en libellen.
Informatie over vogels is nog wel te vinden, maar vlinders en libellen zijn lastiger...als je geen Japans spreekt of leest.
Een aantal mensen is zo goed geweest om informatie te delen via japan.observado.org maar er moeten meer bronnen zijn.

Hebben jullie suggesties? links?, boeken? libellenverslagen?
tips: Ik ben aangewezen op openbaar vervoer en alle libellen en vlinders in Japan zijn nieuw dus het hoeft niet heel erg specialistisch te zijn.
Ik heb al een berg voor de relict 'oerbronlibel' (Epiophlebia superstes) maar die is lastig neem ik aan (en diep in het berenbos)


Ik hoop het te horen,
groeten
Gerben

Wat ik tot nu toe vond

links
http://www.odonata.jp/03imago/index.html

gids
http://www.pemberleybooks.com/product/dragonflies-of-japan/23945/
https://www.nhbs.com/dragonflies-of-the-japanese-archipelago-in-colour-book

PS. ik zal ook zo'n topic openen in vlinders en nachtvlinders...suggesties op dat gebied zijn daar welkom (met permissie)JohanvantBosch

Stuur eens een berichtje aan Tom Kompier. Die heeft er gewoond.

gerbenth

Hallo Johan,
dat was ik al van plan ja, maar wilde de wn.nl-mensen eerst even bevragen. Misschien kan ik ook naar Remco Hofland e.a. een mailtje sturen.

groeten
Gerben

JohanvantBosch

Citaat van: gerbenth op februari 16, 2018, 08:35:28 AM
Hallo Johan,
dat was ik al van plan ja, maar wilde de wn.nl-mensen eerst even bevragen. Misschien kan ik ook naar Remco Hofland e.a. een mailtje sturen.

groeten
Gerben

Je kunt Remco een berichtje sturen, maar die heeft niet gericht naar libellen gezocht. Vooral als bijvangst. Als je info wilt over specialiteiten of goede plekken, dan kan je beter meteen met Tom contact op nemen.

nick w

je kunt hier ook gebruik van maken, zowel vooraf om naar soorten te kijken als achteraf om te checken of je ID klopt: http://www.allodonata.com/search/?OB=-2&Territory=JP

groet,
Nick W

gerbenth

#5
Dank Nick, allodonata kende ik gelukkig ook al. Ik heb Tom inmiddels een berichtje gestuurd via wn.nl. Ik zoek naarstig verder naar beesten...kom erop terug.

Mocht je nog wat vinden ...ik hou me aanbevolen

groeten
gerben