Noord Griekenland, insecten en reptielen

Gestart door gbeersma, november 07, 2017, 13:09:35 PM

Vorige topic - Volgende topic

gbeersma

Ik loop met het idee rond om volgend voorjaar eens naar Noord Griekenland te gaan (van Thessaloniki oostwaarts). Ik wil vooral gaan kijken naar insecten en reptielen/amfibieen. Wie kan me vertellen welke gebieden/gebiedjes ik zeker niet moet overslaan en waar ik dan naar uit moet kijken?
Vriendelijke groeten, Gerard Beersma

https://waarneming.nl/users/104779/photos/?

jck

Hoi Gerard,

Ben nooit daar geweest maar af en toe iets over gelezen. Misschien zijn deze interessant: Axios Delta, Evros Delta, Dadia Forest en Lake Kerkini. Ook dit gevonden:

https://www.greentours.gr/tours/18

Je kunt ook op het reptielenforum/libellenforum naar advies vragen. Ik kijk uit naar je foto's!

James

gbeersma

James, bedankt voor je tips en info. Ik ga zeker over de door jou genoemde gebieden informatie opzoeken. Hoewel ik vermoedelijk pas eind mei (en helaas maar kort, niet meer dan 2 weken) op vakantie ga krijg ik er nu al steeds meer zin in. Het is 1 van de grote voordelen van de computer. Vroeger (1980 of zo) zocht ik dingen in een paar boekjes op, en stapte vervolgens zonder veel voorbereiding met mijn tentje in de trein. Ook heel leuk en avontuurlijk, maar tegenwoordig haal ik meer uit mijn vakanties doordat de voorbereiding veel beter is.
Vriendelijke groeten, Gerard Beersma

https://waarneming.nl/users/104779/photos/?

Stan.

Groeten,
Stan van Remmerden

gbeersma

Stan, ik zie opeens dat ik op jouw reactie geen enkel antwoord gegeven heb. Ik heb jouw aanrader in mijn archief opgeslagen en heb me vervolgens kennelijk door iets anders laten afleiden en er helemaal niet meer aan gedacht. Sorry! En bedankt voor de suggestie, als ik inderdaad die kant op ga zal ik hem zeker aanschaffen.
Vriendelijke groeten, Gerard Beersma

https://waarneming.nl/users/104779/photos/?