Mobiel invoeren > Checklists / soortenlijsten

Doel van dit board

(1/11) > >>

hiskodevries:
Zowel binnen iObs als ObsMapp kunnen checklists gebruikt worden. deze zijn beschikbaar (of niet) voor werelddelen, landen en een paar regio`s.
Bestaande lijsten kunnen verouderen en soms zijn nieuwe lijsten gewenst.
Wil je aan een bestaande lijst 1 of meer soorten laten toevoegen ?
Vermeld dan de link naar https://observation.org/wnpda_genereer_lijst_checklist.php welke de gewenste lijst weergeeft en de soort(en) die je toegevoegd wilt hebben.

Compleet nieuwe checklists zijn ook mogelijk. Daarvoor heb ik , voor 1 soortgroep, een csv bestand met wetenschappelijke namen voor 1 land, werelddeel nodig.

Binnen beide apps kun je nieuwe soortenlijsten ophalen en (nog belangrijker) ook verversen

LET OP ! de soorten moeten al bestaan binnen https://observation.org voordat deze gebruikt kunnen worden in checklists.
Compleet nieuwe soorten vraag je aan via https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=55244.0

Rutger Koperdraad:
Op de lijst https://observation.org/wnpda_genereer_lijst_checklist.php?g=1&l=200&p=0 voor Peru ontbreekt de Vermilion flycatcher. Is het mogelijk deze toe te voegen? Hartelijk dank!

groet,
Rutger.

Rutger Koperdraad:
Ik zie geloof ik al wat er gebeurd is. De vermilion flycatcher is opgesplitst. De wetenschappelijke naam is mee verhuisd naar wat nu de scarlet tanager heet en die staat wel op de lijst van Peru, maar komt er niet voor. De Engelse naam, vermilion flycatcher dus, is meeverhuisd naar de Pyrocephalus obscurus. De scarlet flycatcher moet dus vervangen worden door de vermilion flycatcher .

groet,
Rutger.

hiskodevries:
Rutger, is geregeld

Morten:
Nu we het toch over dit complex hebben, het doorvoeren van de split op Observado is niet helemaal goed gegaan wat betreft de overgebleven ondersoorten bij Pyrocephalus obscurus. De nominaat ontbreekt namelijk, zie: https://observation.org/soort/subspecies/252078. Er staan dan ook maar acht ondersoorten genoemd in plaats van de negen erkend door IOC: http://www.worldbirdnames.org/bow/flycatchers/.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie