Sloveense veldgids exoten online

Gestart door tekenaar, augustus 02, 2017, 15:52:03 PM

Vorige topic - Volgende topic

tekenaar

Soms is het goed te weten wat er gebeurt bij de buren. In het geval van exotische dier- en plantensoorten geldt dit zeker, want soorten kunnen zich makkelijk over landsgrenzen uitbreiden.

In het kader van project Sloveense LIFE-Artemis hebben we een determinatiegids gemaakt van te verwachten exoten in Sloveense bossen. De geselecteerde soorten omvatten maar een paar soorten die momenteel wijd verspreid zijn, en vooral soorten die nog erg plaatselijk voorkomen of alleen bekend zijn uit omringende landen. Doel hiervan is om Sloveense waarnemers attent te maken op het bestaan van deze soorten voor een vroege signalering in het veld. De gids is in Sloveense taal maar de tekeningen zijn - hopelijk - te begrijpen (die heb ik getekent). Je kan de gids in .pdf format downloaden via de onderstaande link:

http://tujerodne-vrste.info/wp-content/uploads/2017/07/Terenski-prirocnik_tujerodne-vrste_LIFE-ARTEMIS_WWW_nizka-locljivost.pdf
Paul Veenvliet
dieren en planten tekeningen: https://paulveenvliet.art/
excursies in Slovenie: https://www.slovenia-nature-guide.si/

Tim Drost

Mooie tekeningen Paul 👍🏻
(Waar zijn de vogels 😉 ?)
groeten Tim
Mijn fotosite

tekenaar

die zijn vooralsnog niet relevant voor Sloveense bossen. Partner in het project is het Sloveense bosbouwinstituut, vandaar dat we in eerste instantie kijken naar soorten die negatieve invloed kunnen hebben op bos-ecosystemen. Overigens blijft het altijd een afweging welke soorten je opneemt, er zijn veel meer relevante soorten als die 100+ die in het gidsje staan. Tijgermug en aziatisch lhb bijvoorbeeld. De soorten die momenteel al wijd verspreid zijn (springbalsemien, zomerfijnstraal) gebruiken we een beetje om het systeem te testen. Komen daar geen meldingen van binnen, dan betekent dat dat niemand de moeite neemt om exoten te melden.
Paul Veenvliet
dieren en planten tekeningen: https://paulveenvliet.art/
excursies in Slovenie: https://www.slovenia-nature-guide.si/

bas.drost96

Ik heb er doorheen gebladerd, mooie tekeningen!
Groeten,
Bas
Totaal 4075 soorten op waarneming.nl ingevoerd

Admin bladvlooien