lederschildpad

Gestart door laatvlieger, november 21, 2007, 19:58:43 PM

Vorige topic - Volgende topic

laatvlieger

Vandaag werd deze fantastische historische foto ge-upload. Ik wilde deze jullie niet onthouden. Als er nog meer van dit soort foto's ergens in archieven opduiken en de datum is bekend, dan zou het erg waardevol zijn die waarnemingen alsnog in te voeren.

http://waarneming.nl/foto_details.php?id=256666
Groet,

Wouter Teunissen


Mijn Weblog: http://birdboredom.blogspot.com/

Maico Weites

Maico
Waarnemingen en foto's:
Nederland: https://waarneming.nl/users/15919/
Rest v/d wereld: https://observation.org/users/15919/

Leon Olsthoorn

De pijl staat alleen nog midden op het eiland, dus ik denk dat de exacte locatie moet worden aangepast.

(maar voor ik het vergeet: een erg bijzondere foto!)
Jag gillar blommor, jag gillar träd, jag gillar naturen som den är!

laatvlieger

CiteerDe pijl staat alleen nog midden op het eiland, dus ik denk dat de exacte locatie moet worden aangepast.

(maar voor ik het vergeet: een erg bijzondere foto!)
Ik denk dat die niet bekend is. De waarneming is ook niet met exacte coordinaten ingevoerd. Dus gewoon op ameland algemeen.  
Groet,

Wouter Teunissen


Mijn Weblog: http://birdboredom.blogspot.com/

Bobby

Dat is mijn ingevoerde waarneming, ik kwam deze dia tegen in het familiearchief en wilde deze toch plaatsen hier. Ik wist dat er ooit eens een lederschildpad op Ameland was aangespoeld maar toen ik deze dia tegen kwam van die schildpad met mijn vader ernaast was ik wel erg verrast natuurlijk!
Ik zal eens vragen of mijn vader de vindplaats nog weet om de waarneming te verduidelijken.

Bobby

Voor zover mijn vader het zich kan herinneren is de vindplaats het strand ten noord-westen van het plaatsje Hollum op Ameland. Ik zal de waarneming ook meteen even aanpassen.

karet

#6
Het is buiten Nederland maar misschien vult dit het beeld een beetje aan:
Strandingen van lederschildpadden in Cornwall, Zuidwest Engeland.
http://www.cornwallwildlifetrust.org.uk/na...p?Group=Turtles
Een kaartje met strandingen van schildpadden in het Verenigd Koninkrijk in de jaren 90.   In 1997 spoelden er 13 lederschildpadden aan.
http://www.seaturtle.org/mtrg/projects/britain/

Varend in onze rubberboten voor en na het duiken zien we in Cornwall en Bretagne wel andere soorten van de Atlantische Oceaan aan de oppervlakte: Mola mola (Ocean sunfish, maanvis). In de zomer van 2006 in Cornwall zagen we in twee weken ongeveer 10 Basking sharks (Cetorhinus maximus, Reuzenhaai).

Leatherbacks worden wel gezien in Zuidwest Engeland:
http://news.bbc.co.uk/1/hi/england/cornwall/5320062.stm
Wie weet glipt er nog eens eentje door het Kanaal of rond Schotland.


HansJWG

CiteerKaret; Varend in onze rubberboten voor en na het duiken zien we in Cornwall en Bretagne wel andere soorten van de Atlantische Oceaan aan de oppervlakte: Mola mola (Ocean sunfish, maanvis). In de zomer van 2006 in Cornwall zagen we in twee weken ongeveer 10 Basking sharks (Cetorhinus maximus, Reuzenhaai).

GAAF!

Heb je ze al ingevoerd?     (waarnemingen buitenland)


Groet, Hans

karet

#8
Goh, waarnemingen BUITENLAND. Nooit bij stilgestaan.
Bijzondere beesten die Basking sharks.
Op een dag ga ik een bustochtje maken door de omgeving, hoor ik 's avonds dat er voor het zwemstrand/surfstrand Sennen Cove  50° 4.984'N   5° 41.645'W enkele Basking sharks zijn gezien, dicht bij het strand. Gelukkig zag ik ze enkele dagen later zelf ook vanuit de boot. Wat we deden hoort eigenlijk niet maar we hebben een plaats geschat waar het dier naar toe ging zwemmen en daar lieten we dan een paar snorkelaars in het water glijden waarna de boot een stukje verderop stil gaat liggen. Die haai komt dan op twee meter afstand langs je glijden. Zo groot en grijs als een nijlpaard maar dan komt de staart er nog achteraan, totaal een meter of vijf. Dat is dus langer dan mijn bootje.
Aan de oppervlakte zie je alleen de rugvin en de staartvin. Dat is al indrukwekkend maar daar zit dus nog een stuk vis voor.

Ik wil dit topic verder niet kapen, terug naar de Lederschildpadden.

blaauw7

In 1991 ben ik getuigen geweest van een landing van een Leatherback op de oostkust van Maleisie. We sliepen op het strand en werden snacht gewekt omdat er een Leatherback gezien was. Het beest (ruim 2 meter lang) was bezig een kuil te graven. Hier werden honderden eieren in gelegd. Na enkele uren verdween het dier weer naar zee. Een magnefieke ervaring. Vooral de tranende ogen van het beest vergeet ik nooit meer. En dan te bedenken dat die beesten volgens mij alleen maar kwallen eten. Hoe oud zou een dier van 2 meter eigenlijk zijn?
Groeten,
Dick Belgers

Datura

Gave foto,

En het netje van het de jongen op de foto past er goed bij! Wat ik nu met mijn netje heb gevangen!   :grin:  
Natuurlijke groeten van
Kim Lotterman

Crossbill guides