Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Butterflies of Europe and Neighbouring regions (Leraut, 2016)  (gelezen 1575 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jildert

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 170
Butterflies of Europe and Neighbouring regions (Leraut, 2016)
« Gepost op: mei 31, 2017, 15:39:48 pm »

Heeft er iemand ervaring met de recent (2016) verschenen veldgids 'Butterflies of Europe and Neighbouring regions' van de hand van Patrice Leraut? Ik ben in het bezit van de Lafranchis, maar het boek doet voorkomen dat determinatie van bepaalde gelijkende soorten eenvoudig is, terwijl dat in werkelijkheid behoorlijk tegenvalt.

Ik ben overigens ook in het bezit van de 'Butterflies of Europe & the Mediterranean area' van Vadim V. Tshikolovets. Een geweldig (uitgebreid) boek, maar geen veldgids.
Gelogd

caliprobola

  • taxon
  • Offline Offline
  • Berichten: 5491
Re: Butterflies of Europe and Neighbouring regions (Leraut, 2016)
« Reactie #1 Gepost op: juni 01, 2017, 14:39:57 pm »

Ik heb de Leraut nog niet maar heb hem wel al eens kunnen inkijken. Ook dat is geen veldgids.  Vergelijkbaar met Tshikolovets, een overzicht van de soorten met iets uitgebreidere soortteksten maar qua taxonomie in hetzelfde bedje ziek; een eigen interpretatie verkiezen boven de algehele tendens. Wat afbeeldingen betreft gaat het ook over foto's van collectie-exemplaren waar de aandacht bij Leraut soms wat te veel gaat naar uitzonderlijke kleurvormen. Voor de gewone gebruiker raad ik eerder een combinatie van Tolman & Lafranchis aan bij gebruik in het veld. Daarmee kom je heel ver en wie verder wil gaan zal zich toch moeten specialiseren. Tolman & Lafranchis samen heb je voor een prijs die nog steeds goedkoper is dan Leraut en ook het gewicht van beide boeken samen zal dat van Leraut niet veel overschrijden.
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.082 seconden met 20 queries.