Boeken over Mossen en Korstmossen

Gestart door Corryabbink, december 06, 2005, 10:41:50 AM

Vorige topic - Volgende topic

Erik van Dijk

Voor wie het nog niet wist:

Veldsleutel Korstmossen

Hans Toetenel & André Aptroot (2019) Veldsleutel Korstmossen. ISBN 9789081149532 (eerste druk, februari 2019). 292 pagina's. Formaat: A5. Paperback, genaaid, gebrocheerd.

De Veldsleutel Korstmossen biedt voor het eerste een complete serie determinatiesleutels en vergelijkingstabellen voor het op naam brengen van de Nederlandse korstmossen. Behalve traditionele determinatiesleutels, waarbij door middel van het beantwoorden van vragen tot de juiste determinatie wordt gekomen, bevat dit boek een vernieuwende manier van determinatie met kenmerken in tabelvorm. Met dit determinatieboek en de illustraties in de Veldgids Korstmossen heeft iedere natuurliefhebber de mogelijkheid om korstmossen betrouwbaar op naam te brengen.

https://www.blwg.nl/mossen/winkel/veldsleutel2019.aspx
Met vriendelijke groet

Erik van Dijk

Stef van Walsum

Weet iemand waar ik misschien nog een beknopte mosflora van Henk Siebel & Heinjo During kan scoren? Op bol.com is hij alleen nog tweedehands verkrijgbaar maar dan bijna het dubbele van de normale prijs.

Pluijm

De beknopte flora van Siebel & During weet ik ook niet voordelig te vinden. Er staat overigens een geheel nieuwe mosflora van Henk Siebel op de rol, maar die laat nog zeker 1 of 2 (?) jaar op zich wachten denk ik.
Er is wel voor €5,- de voorganger van Margadant & During 1982 te koop. Verouderd inmiddels (maar dat is de Siebel & During ook), maar geeft een goede start! Ik ben er zelf mee 'opgegroeid'.  https://tweedehands-boeken.knnv.nl/Toon_Boeken.php Wellicht een goedkope overbrugging.
Met vriendelijke groet,
Arno van der Pluijm

Stef van Walsum

Bedankt Arno! Ik heb inmiddels de mosflora uit 1982 besteld, lijkt me goed genoeg om mee te beginnen. Daarna de nieuwe versie maar afwachten.


marcel234