Uitbuiken in de natuur

Gestart door Ellen Luijks, november 09, 2007, 07:46:40 AM

Vorige topic - Volgende topic

Ellen Luijks

Op donderdag 27 december organiseert www.natuurwegwijzer.info in het kader van lekker uitbuiken na de kerst haar eerste natuurwerkdag voor de hele familie in het bos bij Horn. Deze leuke ochtend begint om 9.00 uur en eindigt rond 13.00 uur.

In het Nederland verdwijnt veel natuur voor de aanleg van wegen en andere voorzieningen. In de jaren 90 is door de aanleg van de N-280 een stuk natuur verloren gegaan. Deze weg loopt dwars door de Beegderheide. Aan de kant van Horn rest daardoor nog maar een klein, maar wel een heel bijzonder stukje natuur. Zo ligt er bijvoorbeeld nog een heideterreintje en een vennetje.

In een ven hoort uiteraard water te staan. Dit ven staat echter meestal droog, omdat het vol staat met bomen. Vroeger bevonden zich in het ven bijzondere planten en dieren. Doordat er bomen in het ven groeien is ook de kwaliteit van het water flink achteruit gegaan. Wij gaan dit ven samen weer herstellen door het omhakken van bomen en het dieper maken van het ven, zodat zeldzame dieren en planten er weer een kans krijgen. Dit is natuurlijk een heel leuke activiteit voor het hele gezin. Samen lekker bezig zijn in en voor de natuur !!

Deelname staat open voor iedereen tussen 8 en 88 jaar en is helemaal gratis. Wel zelf uw lunchpakketje meenemen. Omdat we om 9.00 willen gaan beginnen, verzamelen we ons om uiterlijk 8.45 uur op de parkeerplaats tegenover het Sportpark in Horn, aan de weg Horn – Beegden. We werken tot ongeveer 12.00 uur en daarna is er tijd de lunch. Trek gemakkelijke kleding aan en denk bij nat weer aan laarzen en eventueel een regenjas.

Aanmelden is verplicht en kan tot 23 december uitsluitend per e-mail naar info@natuurwegwijzer.info of natuurwegwijzer@yahoo.com. Er is maar voor een beperkt aantal mensen plaats ivm gereedschap, dus aanmelden is verplicht.
Kijk zeker voor het laatste nieuws rond deze activiteit en voor meer informatie over natuurwegwijzer.info op www.natuurwegwijzer.info.
Groetjes

Ellen