Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Geef je route aan op google maps en meet afstand  (gelezen 189 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

characea

 • Member
 • Offline Offline
 • Berichten: 2788
Geef je route aan op google maps en meet afstand
« Gepost op: september 25, 2007, 21:06:33 pm »

http://www.afstandmeten.nl/

Citaat
Algemene informatie

Afstand meten is een uitbreiding op Google Maps en biedt de mogelijkheid afgelegde routes uit te zetten door middel van 'markers'. Een marker wordt simpel neergezet op de plek waar geklikt wordt op de kaart en kan achteraf ook verplaatst worden (op marker klikken en linkermuisknop ingedrukt houden tijdens het slepen). Het tussenvoegen van een punt kan door de checkbox 'punt tussenvoegen' aan te vinken en een bestaande marker te verslepen. Een nieuw punt zal toegevoegd worden na de versleepte marker op het punt waar de marker is losgelaten. Je kunt een punt verwijderen door een keer op het punt te klikken. In- en uitzoomen kan via de muiswiel of de zoombalk linksboven op de kaart. De kaart kan gewijzigd worden naar satellietbeelden middels de knoppen rechtsboven. De afstand van de route wordt automatisch herberekend wanneer de positie van een marker verandert of een nieuwe marker toegevoegd wordt. Wanneer je (gratis) geregisteerd bent, kun je uitgezette routes ook opslaan onder jouw account en delen met anderen. Het laatste kan door het sturen van een simpele uniek internetadres.

Afstand meten bevindt zich nog in een beta-stadium. Dat betekent dat nieuwe functionaliteit toegevoegd zal worden en bestaande functionaliteit verbeterd zal worden. Hiervoor zien we graag de feedback van de gebruikers tegemoet. Heb je opmerkingen of (opbouwende) kritiek, stuur deze dan door naar feedback@afstandsmeten.nl.

De beheerders van de website hebben de toestemming om dubbele routes of routes die duidelijk niet compleet zijn, zonder goedkeuring te verwijderen
« Laatst bewerkt op: september 25, 2007, 21:13:02 pm door characea »
Gelogd

Jeroen Nagtegaal

 • Member
 • Offline Offline
 • Berichten: 18985
Geef je route aan op google maps en meet afstand
« Reactie #1 Gepost op: september 25, 2007, 21:09:56 pm »

Das geen nieuwtje, Via Google earth kan dit allang, en via Maps.google.nl kun je route bepalen voor de auto, en dan heb je ook de afstand
Gelogd
Groet, Jeroen Nagtegaal
Moderator subforum Ringen

Een geringde vogel gezien of gevonden.
Meld het hier of mail naar ringonderzoek@gmail.com

characea

 • Member
 • Offline Offline
 • Berichten: 2788
Geef je route aan op google maps en meet afstand
« Reactie #2 Gepost op: september 25, 2007, 21:16:39 pm »

Dan moet je weer software installeren en bij voorkeur windows hebben.

Wil onderstaande (dus met 24 tussenstops zeg maar)
ook zo makkelijk in google maps ?
http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=20773


http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=20773

Citaat
Verwachte wijzigingen
Verreweg het belangrijkste dat op het programma staat is het 'echte' begin van afstandmeten.nl. We hopen spoedig een professioneel vormgegeven website te kunnen presenteren die we dan met bescheiden publiciteit wereldkundig zullen maken. Tot die tijd (maar ook daarna) zijn we blij met elke feedback om de functies van de site beter te maken.
We gaan de mogelijkheid te bieden om de gegevens van een GPS, Garmin of Polar te uploaden naar de website en weer te geven in grafiekjes en een kaart, bovendien kunnen gegevens van de website gedownload worden voor gebruik in Garmin, Polar of TomTom.
25-08-2007 Favorieten bewaren.
Het is vanaf nu mogelijk een 'favorieten' overzicht op te slaan. Alle publieke routes kunnen aan je 'favorieten' toegevoegd worden. Als je een favoriet gekozen hebt en de route wordt door de eigenaar verwijderd, zal hij automatisch uit je eigen overzicht verwijderd worden.
25-08-2007 Routes makkelijker verwijderen.
Het is nu mogelijk om makkelijker routes te verwijderen vanuit je overzicht met zelfbewaarde routes. Bij elke route verschijnt een x waar je op kan drukken.
11-08-2007 Routes en namen van land/provincie overzicht ahv eerste punt route.
Voorheen was het altijd zo dat de routes bij het zoeken op de kaart en de namen voor de provincie en het land gezet werden aan de hand van het centrum van de kaart als de route werd opgeslagen. Omdat dit niet altijd gewenst is hebben we de gegevens in de database aangepast. De routes en de namen worden nu berekend aan de hand van het beginpunt van de route.
08-08-2007 Opties bij route zoeken onthouden
De opties die je selecteert bij het zoeken naar routes zullen nu zo lang je op de afstandmeten pagina blijft onthouden worden. Dit geldt ook voor het wisselen tussen de kaart en de tekstuele interface.
07-08-2007 Printen en routes bij jouw in de buurt vinden
Bij het maken van een route zit nu ook een printknop om een route te printen. Je moet zelf nog wel aangeven dat je het document liggend (landscape) wilt uitprinten. Dit is snel toegevoegd dus we weten niet of het in alle gevallen wel het beste resultaat oplevert. Een probleem in Firefox is dat deze geen polygonen kan uitprinten en daardoor verschijnen bij het printen vanuit Firefox alleen de markers op de print.

Hoewel de functionaliteit er al vanaf de eerste maand inzit, is het nu makkelijker gemaakt om de routes bij jouw in de buurt te vinden. Ga hiervoor naar routes zoeken en dan naar de kaartinterface. Je zit dan de 25 routes die het dichtst bij het centrum van de kaart liggen. Verschuif je de kaart, dan blijven deze routes staan. Om de routes voor een nieuw centrum te selecteren, kan je op de knop "Herteken" klikken.
28-07-2007 Punt tussenvoegen en punt verwijderen
Na een lange periode zonder aanpassingen, hebben we vandaag de mogelijkheid toegevoegd om een punt tussen twee andere punten toe te voegen. Dit kan door de checkbox 'punt tussenvoegen' aan te vinken en een bestaande marker te verslepen. Een nieuw punt zal toegevoegd worden na de versleepte marker op het punt waar de marker is losgelaten. Je kunt een punt verwijderen door op het punt zelf te klikken. Mocht je problemen ervaren, meld dit dan aan feedback@afstandsmeten.nl.
10-03-2007 Routes laden versneld
Het laden van een route is drastisch versneld. Routes met veel punten laden erg langzaam in. Daarom hebben we ervoor gekozen om vanaf nu een route standaard zonder de markers te laten zien. Je kan dan heel snel de verschillende routes bekijken. Je kan hem dan alleen niet direct bewerken. Om de route toch met de markers te laden, kan je op de 'Bewerk' knop drukken als je ingelogd bent. Dan wordt de route op de oude manier ingeladen.

Oude nieuwsberichten
« Laatst bewerkt op: september 25, 2007, 21:20:25 pm door characea »
Gelogd

Jeroen Nagtegaal

 • Member
 • Offline Offline
 • Berichten: 18985
Geef je route aan op google maps en meet afstand
« Reactie #3 Gepost op: september 26, 2007, 09:22:17 am »

Ik vind van wel, alleen jammer dat Google maps niet voor fietsers is,
Gelogd
Groet, Jeroen Nagtegaal
Moderator subforum Ringen

Een geringde vogel gezien of gevonden.
Meld het hier of mail naar ringonderzoek@gmail.com

characea

 • Member
 • Offline Offline
 • Berichten: 2788
« Laatst bewerkt op: november 02, 2007, 22:52:37 pm door characea »
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.059 seconden met 20 queries.