Hoofdmenu

wildcamera

Gestart door aart95, januari 10, 2017, 12:01:22 PM

Vorige topic - Volgende topic

aart95

Hallo

Ik heb het idee om een wildcamera te kopen, maar ik wil me wel goed oriënteren op wat ik precies wilt kopen.
Dus wat is een goed merk wildcamera voor een goede prijs?

Maar is het toegestaan om een camera in het bos op te hangen? en is dat aan te raden?

Aart van Maren
Eco & wildlife

https://twitter.com/AartMaren

RMeurs

Hoi Aart,

M.b.t. het eerste gedeelte van je vraag zou dit topic: http://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=250472.0 je een idee kunnen geven van wat er met de cameravallen aan de onderkant van de markt mogelijk is.

GrR.
Vriendelijke groeten, Ruud Meurs

Douwe van der Ploeg

René Janssen (zoogdieronderzoeker en ook validator bij ons) heeft ook op zijn website er wat over gezet: http://cameraval.eu/category/187634/cameraval-kiezen en http://cameraval.eu/category/187640/tips-and-tricks

Toegestaan: bij privé-terrein (ook in natuurgebieden / gebieden van SBB, overheden, NM, etc.) heb je altijd toestemming van de terreineigenaar over. Mits het gebied niet kwetsbaar is, en je je resultaten met hun deelt, is het vaak geen probleem is mijn ervaring. Let natuurlijk wel op de locatie, hang m niet recht naast het pad ofzo, maar op een rustig stukje. Er zijn ook sloten te koop voor dat beetje extra zekerheid, maar een sticker met korte toelichting ("Ecologisch onderzoek, afblijven") en een telefoonnummer kan ook al wonderen doen. Er blijft natuurlijk wel altijd een klein risico dat er wat gebeurt.
Douwe van der Ploeg