Vakantie - advies gevraagd

Gestart door Timo Roeke, december 14, 2016, 10:41:52 AM

Vorige topic - Volgende topic

Timo Roeke

Beste lezer,

Voor aankomende zomervakantie zijn we aan het kijken naar diverse opties. Als natuurliefhebber heb ik graag wat te zien op de bestemming. Vooral vogels maar ook vlinders, het insectenleven en planten vind ik interessant. Normaliter zijn we erg avontuurlijk. We hebben veel gelift en vorig jaar het wild kamperen geprobeerd in Zweden. We hebben een zwaarder jaar dan we gewend zijn achter de rug en bovendien is vier weken geleden onze tweede dochter geboren.

Voor het eerst sinds mijn 17e wil ik graag naar een hotel waar alles geregeld is. Echter is er aanzienlijk minder natuurlijk in drukke toeristische gebieden. Nu is er natuurlijk altijd de mogelijkheid om de binnenlanden in te rijden. Daarbij zitten we te denken aan een land binnen Europa.

Kennen jullie opties waar de natuurbeleving groot kan zijn maar waar de zaken toch goed geregeld zijn voor de verwende 'Westerse' toerist?
Alvast bedankt voor de moeite.

Marco de Haas

Zoveel ervaring heb ik niet als 18-jarige, maar afgelopen zomer heb ik 2 weken in Hongarije doorgebracht op de camping Puszta Eldorado (http://pusztaeldorado.com/). Prachtige natuur daar, vooral wat soortenrijkdom betreft (persoonlijk vind ik het landschap mooier in Zweden). Het is geen hotel, maar een klein vakantiepark waar alles geregeld kan worden! Ik heb hier even een lijstje opgesteld met de soorten die we hebben aangetroffen op het terrein van de camping zelf: Soortenlijst vakantiepark. In de omgeving is er ook genoeg te zien (voor de natuurliefhebber), zoals het park Hortobágyi (vooral de visvijvers zijn gaaf!) en Lake Tisza. Maargoed, dit is dus eigenlijk ook de enige locatie die ik kan aanbevelen  ;D.

Ik zit toevallig zelf te kijken voor een mooie locatie in Zweden, afgelopen zomer 1 dagje in Glaskogen geweest, dat was in ieder geval prachtig!
Met vriendelijke groet, Marco de Haas
Validator cicaden

Oproepje cicade-waarnemingen: zie hier.
Waardplanten cicaden: zie [url=http

Timo Roeke

Bedankt voor het advies. Inmiddels ben ik 35. Maar ik zal Hongarije eens bekijken.

Tukkerbird

Dag Timo,

Hongarije kan ik je ook aanraden, voor de vogels en ook zeker de vlinders een interessant land.
Ben er een paar jaar geleden geweest en het beviel ons goed, slaap plekken zijn er genoeg te vinden en het eten is er niet duur.
Op de site van de vogelwerkgroep is ons verslag te lezen.
http://www.vwglosser.nl/

Gr.Martin


wim veraghtert

admin nachtvlinders waarnemingen.be