Te koop: Bynolyt T80 ED telescoop met 20-60x oculair

Gestart door Theovanv, oktober 31, 2016, 22:43:29 PM

Vorige topic - Volgende topic

Theovanv

Bynolyt Spacelyt T80 ED telescoop + Bynolyt 20-60x zoomoculair

De telescoop is optisch in goede staat. Een goede middenklasser die erg scherp en lichtsterk is. Wel heeft hij enkele lichte gebruikerssporen.

Er zit nog ongeveer 18 jaar fabrieksgarantie op."Door zijn prijs en kwaliteit is deze prachtige telescoop een geduchte concurrent voor zijn collegae. Immers hij biedt een scherp, perfect kleurgetrouw en helder beeld voor een heel scherpe prijs. De basis van zijn kwaliteit ligt onder andere in het gebruik van zogenaamd Extra Low Dispersion glas, glas met een heel lage kleurdispersie oftewel kleurschifting. Daardoor is de optiek erg goed kleur gecorrigeerd, nog veel beter dan standaard achromatisch optiek. U ziet met de T80 ED geen kleurranden langs het door u bekeken object, zodat u een contrastrijker, scherper en kleurgetrouwer beeld heeft. Alle optiek is voorzien van meerlaagscoatings, waardoor inwendige reflecties zijn geëlimineerd met een mooie beeldhelderheid tot gevolg. Het 80 mm objectief is een forse lichtverzamelaar, zodat u ook in de schemering nog uitstekend kunt waarnemen.

Het oculair van de T80 ED heeft een 45 graden inkijkhoek en is draaibaar om zijn as, zodat u onder elke inkijkhoek kunt observeren.

De Spacelyt T80 ED heeft een sterke body van lichtgewicht kunststof. De telescoop is volkomen waterdicht, dus stromende regen is geen enkel probleem. Bovendien hebben de constructeurs er alles aan gedaan om een lichte, handzame en zo compact mogelijke korte bouw te realiseren wat natuurliefhebbers, die de telescoop dagenlang mee moeten sjouwen in het veld, zeker zal aanspreken."
Theo van Veenendaal

Theovanv

Richtprijs: 500 euro (telescoop en oculair zijn nog steeds nieuw te koop voor 1200 euro).
Theo van Veenendaal