Eupteryx decemnotata

Gestart door thijsdegraaf, september 20, 2016, 20:26:19 PM

Vorige topic - Volgende topic

thijsdegraaf

Voor de zekerheid. Ik dacht eerst aan Eupteryx decemnotata, omdat ik die al eens in de tuin had gezien. Maar die is het niet. Er zitten er heel wat op de salie in de pot met kruiden van mijn vrouw. Ze zal wat voorzichtig moeten plukken.  :blink:
Het betreft deze waarneming
http://waarneming.nl/waarneming/view/123868291
Eupteryx melissae gezien op 2016-09-20 Bergen (NH)
Foto's:


Toelichting:
Zowel volwassen cicaden als nimfen.
bij voorbaat dank Thijs de Graaf

Marco de Haas

Gezien de in Nederland voorkomende soorten helemaal correct  :duim:. Eventueel mag je er een paar opsturen zodat ik Eupteryx salviae kan uitsluiten (kan zomaar Nederland binnen worden gesleept natuurlijk).
Met vriendelijke groet, Marco de Haas
Validator cicaden

Oproepje cicade-waarnemingen: zie hier.
Waardplanten cicaden: zie [url=http

thijsdegraaf

Bedankt Marco. Die soort kende ik niet. Opsturen lijkt me ook weer niet nodig. Ik heb wel vergeleken. Ik weet niet hoe variabel E. salviae is, maar ik zie toch wat verschillen in de vlekken als ik hem met deze vergelijk: http://gallery.kunzweb.net/main.php?g2_itemId=30763

Marco de Haas

Tja, veel Eupteryx soorten zijn ietwat lastig uit elkaar te houden en ook nog is iets variabel. Maar dit zal inderdaad gewoon een mooie Eupteryx melissae zijn. Mooie foto's!
Met vriendelijke groet, Marco de Haas
Validator cicaden

Oproepje cicade-waarnemingen: zie hier.
Waardplanten cicaden: zie [url=http

thijsdegraaf

Dank je Marco. Er waren veel foto's mislukt. Op papier zijn ze wat makkelijk te fotograferen, maar ik wilde ze graag op de plant hebben. Ik ben ook wel blij met de nimf.