Een worm met antennes ??

Gestart door javanerkelens, oktober 04, 2007, 19:06:58 PM

Vorige topic - Volgende topic

javanerkelens

Ik kwam dit wormpje tegen en dacht aan een glasaaltje ofzo, .... toch nog maar even een fotootje en thuis zag ik dat het wormpje een paar antennes had.
Nou zit ik steeds maar te denken ............kan dit ?? Of zit ik nou zo raar te denken.
Groet,
Joke (van Erkelens)

Arp

#1
Hij/zij is wel wat kort (weinig segmentjes?), maar ik denk toch dat het een miljoenpootje is (Diplopoda).  Hier staan wat links naar info op het web.  :grin:
Groetengedoe, Arp (the admin formerly known as Pudding4brains)
Wrn: - JungleDragon - insorg - nlsrt

javanerkelens

Nou weer bedankt Arp, want via je link, ben ik op een site gestoten die (in het nederlands) gaat over Springstaartjes en daar ben ik heeeeeeeeeeel blij mee !!

En wat betreft deze "honderdpoot" (ha ha) , zal inderdaad wel zoiets wezen !!


Groet Joke  :duim:  
Groet,
Joke (van Erkelens)

tekenaar

honderdpoten bestaan ook en dat is als ik me goed herinner een aanduiding voor een groep binnen de miljoenpoten (de "platte soorten") en NIET binnen de duizendpoten. Dit is wel een miljoenpootje maar geen honderdpoot  :P  
Paul Veenvliet
dieren en planten tekeningen: https://paulveenvliet.art/

A_kroon56

Het is inderdaad een net uit het ei gekropen miljoenpootje. Welke soort is niet te zeggen. De witte kleur is in dit geval geen indicatie omdat veel soorten kleurloos uit het ei komen. De enige witte slangvormige miljoenpoot is Cylindroiulus vulnerarius. Gezien het relatief korte lichaam ten opzichte van de breedte zou het een juveniel van Cylindroiulus caeruleocinctus kunnen zijn. Het laatste segment van het lichaam kan uitsluitsel geven maar dit kenmerk is op de foto niet goed te zien.

Matty Berg

Coordinator Bodemfauna EIS-Nederland
Matty Berg

Coordinator EIS-werkgroep Bodemfauna