Schonen van iObs na een aantal maanden

Gestart door Andre321, juli 05, 2016, 21:12:49 PM

Vorige topic - Volgende topic

Andre321

 iObs is in  paar maanden nu gegroeid naar 586MB terwijl dat een maand geleden nog maar 300MB was.
Kan ik ook nog wat weggooien na een jaar ?

Sjaak Schilperoort

Ik heb het even gecheckt. De iOS app zelf is 25 MB. Soortenlijsten kosten 5 tot 10 MB opslag, afhankelijk van de hoeveelheid lijsten die je hebt geladen. Je hebt pm 20.000 waarnemingen ingevoerd in het afgelopen jaar. Als je die allemaal in iObs laat staan kost dit (slechts) 4 MB opslag. Dat alles telt op tot zo'n 40 MB, met 4 MB groei per jaar. Daar zit het datagebruik dus niet in.

De rest zullen foto's zijn die je hebt toegevoegd aan je waarnemingen. Iedere foto die je via iObs toevoegt wordt verkleind opgeslagen (lange zijde maximaal 800 pixels) en is dan 100-200 KB groot. Afgelopen jaar heb je ruim 4000 foto's ingevoerd. Als je dat allemaal via iObs hebt toegevoegd dan kost dat 600 MB opslag.

Verwijderen van de reeds verzonden waarnemingen via de verwijder-button op het waarnemingenoverzicht maakt deze ruimte weer vrij.

Andre321

Bedankt voor deze info. Omdat iObs volgens mij de GPS gegevens uit de fotos haalt/wist maak ik sinds iPhone6 de fotos ook full size (dat kan niet anders in Iphone 6Je kunt niet minder fijn of minde MegaPixels instellen wat Android vaak wel kan) dus dan gaat het te hard..want halver wege de vakantie zat alles vol :-(

Andre321

#3
Bedankt als ik in "Over, About iObs" 2.5.3 kijk zie ik idd soort gelijke waarden:
9500 waarnemingen, 2MB
50.000 soorten, 10 MB (nog te weinig soorten want elzenvlag kon ik gisteravond niet invoeren)
2500 fotos 587 MB.
95% van de ruimte zit dus echt in de fotos. Ik wacht nog even en dan delete ik ze denk ik. Volgens mij staan alle fotos die in Observado moeten staan ook gewoon in observado.

PS
De Obsmap optie "recently used sortering" bij soortenlijsten waarbij de laatst ingevoerde waarnemingen bovenin staan en een soort "afgelegde track" waarbij de afgelegde route adhv met name al ingevoerde waarnemingen geprojecteerd wordt op de kaart zijn de enige opties die opties uit Obsmap die ik het meeste mis in iObs.

Sjaak Schilperoort

Kijk eens aan, dat had ik vrij nauwkeurig ingeschat.  ;D

Je kunt je verzonden waarnemingen verwijderen en dan gaan de foto's ook weg, je kunt ook alleen de verzonden foto's verwijderen en dan blijven de verzonden waarnemingen op je iPhone staan.

Voor niet-testers: inzien van datagebruik en verwijderen van alleen foto's zijn features in de komende versie van iObs, binnenkort beschikbaar.