Hoofdmenu

Foto's zoogdieren

Gestart door Annemieke Drok, juni 04, 2016, 13:16:43 PM

Vorige topic - Volgende topic

Annemieke Drok

Hoihoi,


Ik ben Annemieke Drok en ik zal maar meteen met de deur in huis vallen.
Ik ben voor de JNM - Jongeren in de Natuur in samenwerking met onze ZoogdierWerkGroep en de JeugdBondsUitgeverij bezig met een klein veldgidsje zoogdieren. We willen een mooie serie neerzetten van kleine foto veldgidsjes. Van alle algemene soorten een klein stukje tekst met kenmerken en een duidelijke foto waar het dier volledig en kenmerkend te zien is. Vooral voor de jonge deelnemers is dit leuk om mee bezig te gaan in het veld en kennis op te doen om ze uiteindelijk hopelijk enthousiast te krijgen voor de soortgroep.


Nou heb ik hele mooie foto's op waarneming.nl voorbij zien komen, maar wil ik die natuurlijk niet zomaar van de site halen zonder toestemming.
Dus daarom mijn vraag: zitten hier een aantal goede fotografen tussen die het leuk vinden om hun foto's te delen en beschikbaar te stellen voor in het boekje? Uiteraard wordt de naam ook vermeld in het boekje.


Bedankt alvast!
Een lijst van de soorten die besproken worden:

Egel
Mol

Watervleermuis
Meervleermuis
Baardvleermuis
Franjestaart
Ingekorven vleermuis

Vale vleermuis
Laatvlieger
Rosse vleermuis
Gewone dwergvleermuis

Haas
Konijn

Bever
Eekhoorn

Rosse woelmuis
Veldmuis
Bosmuis
Huismuis
Bruine rat
Gewone bosspitsmuis
Huisspitsmuis
Veldspitsmuis

Wezel
Hermelijn
Bunzing
Steenmarter
Boommarter
Otter
DasVos

Gewone zeehond
Grijze zeehond
Bruinvis

Wild zwijn
Edelhert
Damhert
Ree

Menno

#1
http://waarneming.nl/user/photos/87046?groep=2&sex=0&z=0&q=&from=2011-06-04&to=2016-06-04&maand=0&jaar=0&seasons=0&exo_not=0&exo_only=0&sure=0&stars=0&hidden=0&prov=0&validatie=B&sort=date&type_foto=0

Kijk maar of je er iets leuks bij ziet zitten  ;) Heel goed is het allemaal niet maar als je wil kan je dan de originelen krijgen.

Btw, de gewone bosspitsmuis is vanaf foto's niet te onderscheiden van de tweekleurige bosspitsmuis
Groeten,

Menno van Lopik

https://waarneming.nl/user/view/87046

Frank van de Putte

Citaat van: Annemieke Drok op juni 04, 2016, 13:16:43 PM
Nou heb ik hele mooie foto's op waarneming.nl voorbij zien komen, maar wil ik die natuurlijk niet zomaar van de site halen zonder toestemming.

Ik dacht dat de foto's op Waarneming.nl te filteren waren op licentie, maar ik zie even niet hoe dat werkt, en ik weet ook niet precies hoe het zit met die codes, misschien kun je dat navragen?
Maar er zijn dus foto's die je in principe zonder toestemming mag kopiëren/verspreiden, als is het natuurlijk wel zo aardig om even de fotograaf op de hoogte te stellen.

Als ik jou was zou ik zelf op zoek gaan naar de beste foto's, en de betreffende waarnemers/fotografen even een (standaard) mailtje sturen, via de waarneming, met je bedoelingen.
Het zou goed kunnen dat veel waarnemers het prima vinden om mee te werken aan zoiets, ook al hebben ze misschien een foto-licentie die het kopiëren/verspreiden verbiedt.   

groetjes,
Groetjes,

Frank van de Putte

Annemieke Drok


Citaat van: Menno op juni 04, 2016, 19:08:10 PMhttp://waarneming.nl/user/photos/87046?groep=2&sex=0&z=0&q=&from=2011-06-04&to=2016-06-04&maand=0&jaar=0&seasons=0&exo_not=0&exo_only=0&sure=0&stars=0&hidden=0&prov=0&validatie=B&sort=date&type_foto=0Kijk maar of je er iets leuks bij ziet zitten  ;)  Heel goed is het allemaal niet maar als je wil kan je dan de originelen krijgen.Btw, de gewone bosspitsmuis is vanaf foto's niet te onderscheiden van de tweekleurige bosspitsmuisEr zitten wel een paar mooie tussen, dankjewel! :)

Citaat van: Frank van de Putte op juni 04, 2016, 19:33:35 PM
Als ik jou was zou ik zelf op zoek gaan naar de beste foto's, en de betreffende waarnemers/fotografen even een (standaard) mailtje sturen, via de waarneming, met je bedoelingen.
Het zou goed kunnen dat veel waarnemers het prima vinden om mee te werken aan zoiets, ook al hebben ze misschien een foto-licentie die het kopiëren/verspreiden verbiedt.   Hier ben ik ook al mee bezig geweest. Maar ik kan me voorstellen dat er een heleboel foto's niet op de site staan, vandaar ook hier mijn vraag. Bedankt voor het meedenken!

Alex Bos

Hoi Annemieke

Ik kan je wel helpen aan foto's van een boommarter.

Hier kun je ze bekijken en als je een geschikte gevonden hebt, dan hoor ik het graag

http://www.pbase.com/alexbos/pine_marten__boommarter
Groeten Alex Bos


Annemieke Drok


Citaat van: Alex Bos op juni 04, 2016, 20:11:05 PMHoi AnnemiekeIk kan je wel helpen aan foto's van een boommarter.Hier kun je ze bekijken en als je een geschikte gevonden hebt, dan hoor ik het graaghttp://www.pbase.com/alexbos/pine_marten__boommarter


Hoi Alex,
Wat een prachtige serie! Ik word ook altijd spontaan vrolijk van die koppies :).

Ik vind die eerste heel mooi duidelijk qua vorm en tekening. En die 3e vind ik ook echt geweldig, wil kijken of die op een andere plek in het gidsje erbij kan!

Citaat van: hiskodevries op juni 05, 2016, 17:47:41 PM
Zo vind je foto's met een creative licentie http://waarneming.nl/soort/photos/389?from=1980-01-01&to=2016-06-05&os=0&os=1&licentie=0&licentie=1&type_foto=0&maand=0&sex=&id_kleed=0&id_akt=0&only_rated=0&only_approved=0

Dankje Hisko! Dat is wel handig :). Ik ben nu alles bij elkaar ook al bijna voorzien!

Merijn van den Hoogenhoff

Goed determineren is, proberen te ontkennen wat je ziet, niet te bevestigen wat je denkt.

Merijn van den Hoogenhoff