Welke blindwants

Gestart door theoterwiel, mei 24, 2016, 20:21:56 PM

Vorige topic - Volgende topic

theoterwiel

Is er iemand die mij kan helpen aan de naam van dit blindwantsje
Waargenomen in Hoofddorp 24 mei.

b.v.d. Theo


theoterwiel

Bedankt Thijs voor alle moeite en dat geldt ook voor de andere blindwants.
Ik ga vanaf nu proberen via het forum te laten determineren.

Ik begrijp dat ik allereerst opnieuw moet inloggen maar mag ik voor beide hetzelfde wachtwoord gebruiken?

vr. gr. Theo

thijsdegraaf

Ja hoor en ook dezelfde gebruikersnaam. Je wordt soms wel eens gek van al die wachtwoorden. Als iets niet lukt... gewoon even doorgeven.

theoterwiel

Sorry hoor Thijs maar na ettelijke pogingen om verschillende insecten te plaatsen kom ik telkens na ok een error tegen.

Ik weet echt niet wat ik fout doe.

arpwifi

Hoi Theo,

Een paar dingetjes die vaak fout gaan (geen idee of dit bij jou aan de hand is, maar je weet maar nooit):

  • Zorg in het algemeen dat alle benodigde velden zijn ingevuld (met een rood uitroepteken erbij!)
  • Begin bij de datum, die moet goed zijn. Datum wordt ingevoerd als JJJJ-MM-DD (dus jaar vooraan, dan maand dan dag!) of je kunt via het kalendericoontje rechts van het datumveld de datum aanklikken.
  • Wijs daarna in het kaartje de juiste plek voor je waarneming aan. Vergroten met de +/- knoppen op het kaartje, schuiven door in de kaart te klikken en te slepen. Positie kiezen of veranderen door één keer op de juiste locatie in de kaart te klikken.
  • Vaak kunnen mensen de soort niet invullen omdat de soortgroep niet goed is gekozen. Kies dus altijd eerst de juist soortgroep voordat je de soortnaam probeert in te vullen. Let op: Spinnen etc. hebben op het forum een eigen afdeling, maar vallen in de database onder "Geleedpotigen (overige)". Libellen, Vlinders, Sprinkhanen, Wantsen en Kevers hebben elk hun eigen soortgroep, de andere vallen onder "Insecten (overige)".
  • Het invullen van de soortnaam is een probleem!! Let goed op: Je begint wel met een naam (deels) in te tikken, maar vervolgens moet je de naam aanklikken in het keuzelijstje onder het invoerveld wanneer door het intikken de keuzeopties zodanig zijn beperkt dat deze in het lijstje verschenen is. Als je de naam volledig correct intikt dan wordt deze toch vaak niet geaccepteerd!!
  • Kijk daarna of alle andere velden met een rood uitroepteken ingevuld zijn en vul eventueel extra velden in waarvoor je de informatie beschikbaar hebt.
Voorbeeld: Je wilt "Adalia bipunctata" (Tweestippelig lieveheersbeestje) invoeren. Geef in de kaart de locatie aan en controleer of daarna in het tekstveld voor "Gebied" een gebiedsnaam is verschenen. Kies eerst soortgroep "Kevers" (!!!). Begin nu achter soortnaam te tikken met "Adalia" of "Tweestip" ... onder het invoerveld verschijnt een keuzelijst met de namen die aan dat eerste stukje voldoen. Klik nu in het keuzelijstje de naam aan - ga niet zelf door met tikken. Je kunt ook een naam met knip/plak in het invoerveld voor de soortnaam plakken. Het "keuzelijstje" onder het invoerveld zal daarna meestal uit slechts één naam bestaan, maar die ene naam moet je dus wel aanklikken.

Als je nog steeds foutmeldingen krijgt, LEES dan de foutmelding en probeer te begrijpen wat er staat. Vertel eventueel hier wat de foutmelding is, dan kunnen we beter helpen :)
Groetsenzo, Arp (via onbeveiligde WiFi)

You know the state of computer security is dire when Qubes OS, arguably the world's most secure operating system, makes only modest claims. ("a 'Reasonably-Secure' Operating System") [J.M. Porup]

theoterwiel

Hoi Arp,

Even wat betreft het invullen van de datum.
Gaat het om de huidige datum of de datum dat de waarneming werd gedaan of is dat niet van belang.

vr. gr. Theo

thijsdegraaf

#7
Ik zal even antwoorden voor Arp. Het gaat om de datum, dat de waarneming is gedaan. Maar als je de verkeerde dag invult krijg je geen foutmelding, wat dat kan hij niet zien. Wel als je bijvoorbeeld 2016-5-25 i.p.v. 2016-05-25 invult.

theoterwiel

Thijs, ik word er helemaal hoorndol van.
Ik heb letterlijk alle dingen gedaan die gedaan moeten worden om een dambordachtige vlieg
te plaatsen.

Na ok kreeg ik idd de foto klein in beeld en ook de bijbehorende teksten.
Ik druk nogmaals op ok en dan geeft ie NO FOTO'S UPLOADED aan.
En inderdaad ik vind mijn foto niet terug in het rijtje.
Wat doe ik nu nog fout???

thijsdegraaf

#9
Ja hoor!! Het is zelfs te goed gelukt, want hij staat er een aantal keren. Eén keer staat hij er heel vreemd op. Het is denk één keer fout gegaan. Ik weet niet precies wat er gebeurd is, daarna is het steeds goed gegaan. Als je op ok gedrukt hebt verdwijnt het fotootje en staat hij erbij.  http://waarneming.nl/soort/photos/1754?from=2016-05-24&to=2016-05-24
Deze was fout gegaan: http://waarneming.nl/waarneming/view/119151241?_popup=1  Deze goed, maar teveel foto's: http://waarneming.nl/waarneming/view/119172683?_popup=1 (vermoedelijk, omdat je het steeds weer hebt geprobeerd)


Ik zoek even op hoe je het kan veranderen. Je komt er wel!

thijsdegraaf

#10
Als het goed is zie je bij het foto overzicht http://waarneming.nl/soort/photos/1754?from=2016-05-24&to=2016-05-24 bij elke foto een rood kruisje staan. Als je dat indrukt bij een foto, die je weg wil hebben, krijg je een schermpje waar je het verwijderen moet bevestigen en daarna kan je verwijderen indrukken. Dat kruisje zie je alleen bij eigen foto's. Denk erom, dat je één goede foto laat staan.


http://waarneming.nl/waarneming/view/119151241?_popup=1 Deze waarneming kan helemaal weg, denk ik, want die staat er nu twee keer en hier is de foto niet gelukt. Dan ga je naar rechts. Daar zie je onder "opties"een aantal bewerkingen staan. Je zoekt dan de zesde: "verwijder waarneming"en klik die aan.  Dat rijtje "Opties" krijg je alleen te zien bij je eigen waarnemingen.  Wacht hier even mee en zie aanvulling.


Aanvulling:

Ik zie nu, dat dambordvlieg er zelfs drie keer instaat.  Er staan ook een aantal keren een snuitkever in. http://waarneming.nl/user/view/82775


Helemaal gelukt: http://waarneming.nl/waarneming/view/119172596 Deze is keurig.  Ach...die heb je nu weggehaald.  ;D
http://waarneming.nl/waarneming/view/119151241 Te veel foto's. Kan weg via opties en verwijderen.
http://waarneming.nl/waarneming/view/119172683 Verkeerde foto. Kan weg via opties en verwijderen.

Je snuitkever is steeds netjes ingevoerd, maar zonder foto. http://waarneming.nl/waarneming/view/119149113

thijsdegraaf

#11
Theo. Haal die verkeerde foto weg via het rode kruisje. Laat de waarneming staan en voeg de foto opnieuw toe.
http://waarneming.nl/waarneming/view/119151241 Dat doe je door onder "opties" invoeren foto aan te klikken.

theoterwiel

Beste Thijs,

Waarom kom ik mijn foto van de dambordvlieg en van het snuitkevertje niet tegen in
de lijst van topics?
Ik ga nu slapen - als ik al in slaap kom - en hoop morgen op beter resultaat.

heel veel dank voor je support.

vr. gr. Theo

thijsdegraaf

#13
Ja nu is hij goed. Hij staat er wel in hoor. Bovenaan: http://waarneming.nl/soort/view/1754
Of bedoel je in het forum. Als je hem nu in het forum wil navragen. Ga je weer naar Opties en klik je de onderste aan determineren via het forum.


Je kopieert dan wat tussen de stippellijnen staat. Klik dan rechtsboven Link naar forum aan. Je komt dan op het forum. Soms al op de goeie plek, maar vaak niet. In dat geval zoek je het forum vliegen op. Klik op nieuw topic (zoals je anders ook doet) en plak de tekst er in. Vergeet de titel niet. En druk verzenden in. Dan verschijnt je bericht met foto. Je kunt de tekst daarna altijd nog veranderen of aanvullen als je dat wil. Succes!!
Ik ga nu ook richting bed. Je bent al aardig vooruit gegaan.

theoterwiel

Ik wil langs deze weg vooral Thijs en Arp bedanken voor hun geduld en aanwijzingen.
Het is me zowaar gelukt om via het forum te laten determineren.

arpwifi

Helemaal top Theo - mooi dat het uiteindelijk gelukt is en compliment voor je volhardendheid  :duim:
Groetsenzo, Arp (via onbeveiligde WiFi)

You know the state of computer security is dire when Qubes OS, arguably the world's most secure operating system, makes only modest claims. ("a 'Reasonably-Secure' Operating System") [J.M. Porup]

thijsdegraaf

#16
Sluit me aan bij Arp.
Keek even naar je vlieg. Jan heeft gelijk.. het is een Metopia. Een soortnaam zal niet lukken. Weet je al hoe je de naam van je waarneming van dambordvlieg in Metopia kunt veranderen? Je gaat weer naar opties en klik op wijzig waarneming. Je haalt nu bij soort dambordvlieg weg en typ Metopia in. Als de naam verschijnt klik je hem aan en druk op OK. Daarna is hij veranderd. ( je kunt ook wijzig soort aanklikken. Dat doe ik eigenlijk nooit.)


Nog een tip. Bij opties staat ook externe link toevoegen. Als je dat aanklikt, kun je daar het adres van je topic plakken, waarin je de vraag hebt gesteld. In dit geval: http://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=358680.0 Het voordeel is dat bij links een tekentje komt te staan. Als je dat dan indrukt kom je bij je topic terecht. Ik heb soms dat ik mijn vraag in het forum wil opzoeken. Dat gaat dan heel makkelijk zelf als het al lang geleden is. Een admin, die de insecten keurt kan daar ook gebruik van maken.


De belangrijkste dingen weet je nu. Je zult zien, dat het steeds makkelijker gaat.

belle

Citaat van: theoterwiel op mei 25, 2016, 23:37:12 PM
Thijs, ik word er helemaal hoorndol van.
Ik heb letterlijk alle dingen gedaan die gedaan moeten worden om een dambordachtige vlieg
te plaatsen.

Na ok kreeg ik idd de foto klein in beeld en ook de bijbehorende teksten.
Ik druk nogmaals op ok en dan geeft ie NO FOTO'S UPLOADED aan.
En inderdaad ik vind mijn foto niet terug in het rijtje.
Wat doe ik nu nog fout???

Misschien nog ten overvloede: als je foto's hebt bijgevoegd, dan verschijnen die inderdaad in het invoerscherm. Dan ben je dus klaar. Druk je dan in dit scherm opnieuw op OK dan verschijnt "no photo's uploaded". Je probeert dan in feite opnieuw foto's in te voeren, maar dat werkt niet omdat je geen foto's hebt aangeklikt.

Als je de foto's niet ziet in je overzicht dan betekent dit waarschijnlijk dat je het scherm nog moet verversen!

Ik hoop dat dit nog helpt  :blink:

Alle waarnemingen gedaan op Domaine de la Fontouret, Indre, Midden-Frankrijk, tenzij anders vermeld is.

Met vriendelijke groet,
Tjitske Lubach

http://observado.org/user/view/2721