Nationale Nachtvlindernacht 2007

Gestart door vuurvlinder, augustus 27, 2007, 13:38:36 PM

Vorige topic - Volgende topic

vuurvlinder

7 SEPTEMBER:  NATIONALE NACHTVLINDERNACHT IN GROOTEGAST.

Vorig jaar zijn in Grootegast door het IVN voor het eerst activiteiten georganiseerd in het kader van  de Nationale Nachtvlindernacht. Daar was veel belangstelling voor, veel mensen ontdekten verbaasd wat voor prachtige vlinders er 's nachts rondvliegen.
De nationale nachtvlindernacht wordt nu wat eerder in september gehouden, dat maakt de kans op het zien van nachtvlinders, en mogelijk ook andere diersoorten, wat groter.

De geplande activiteiten zijn interessant voor ouders èn kinderen. Het jeugdprogramma begint om 20.00 uur en is om 22.30 afgelopen. Thema van deze avond is: Camouflage en afschrikken.
In de kantine van de tennisbaan aan de Noord in Grootegast wordt een diapresentatie vertoond, door Bob v.d. Dijk. Kinderen leren hoe je stroop moet maken om vlinders te lokken, er wordt met werkbladen gewerkt van de Vlinderstichting en in de directe omgeving worden 2 lichtopstellingen geplaatst waar nachtvlinders bewonderd kunnen worden .
De kinderen kunnen in groepjes beurtelings aan al deze activiteiten deelnemen.

Na half elf blijven het scherm en de lamp staan voor iedereen die nog langer wil kijken.
Dan kun je bijvoorbeeld ook ontdekken dat iedere tijd van de avond of nacht weer andere vlinders oplevert.

Aan de avond zijn geen kosten verbonden. De kinderen krijgen wat te drinken, volwassenen kunnen koffie, thee of een ander drankje kopen.
Aanmelding is wel verplicht, dit kan telefonisch bij Astrid Landsaat (0594-613921), maar liefst middels een e-mail naar: vlinderwerkgroep.grootegast@planet.nl

Tot ziens op 7 september
Met vriendelijke groet, Astrid Landsaat.