Vogels in de Biesbosch met de JNM

Gestart door allartk, september 13, 2007, 21:44:15 PM

Vorige topic - Volgende topic

allartk

Vogels in de Biesbosch
Zaterdag 22 september


Zaterdag 22 september zal de Jeugdbond voor Natuur- en Milieustudie vanuit de roeiboot op zoek gaan naar vogels en insecten. Om kwart over 10 uur zullen we vertrekken vanaf het Biesboschcentrum aan de baanhoekweg te Dordrecht. Als je tussen de 12 en 25 jaar bent en het lijkt je wel wat om een dagje te roeien en allerlei vogels en insecten te leren kennen, geef je dan snel op bij Allart Kooiman: 0652362236 of allartk [at] gmx [punt] net .

September is een uitstekende maand om vogels te kijken. Veel vogels worden weer wat actiever omdat ze niet meer voor hun jongen hoeven te zorgen en sommige trekvogels uit noordelijke streken bevinden zich in september enige tijd in ons land, waardoor er meer soorten te zien zijn dan gedurende de zomer. Één van de trekvogel die de biesbosch vaak aandoet in september is de visarend. Voor veel insecten is september de laatste maand om ze nog te zien voordat het te koud voor ze wordt.

De Jeugdbond voor Natuur- en Milieustudie (afgekort JNM) is een landelijke vereniging voor en door jongeren van 12 tot en met 25 jaar. Het hele jaar lang organiseren de leden door het hele land excursies en kampen, waarin je actief de natuur ingaat. Vogels kijken op de waddeneilanden, vlinders vangen op de Veluwe, de JNM doen het allemaal! Kijk voor meer informatie en voor alle activiteiten op www.jnm.nl!
Allart Kooiman

Ontwikkelaar webobs