Ooit ingevoerd als kale rode bosmier maar niet goedgekeurd. Wat dan wel?

Gestart door Josee, januari 15, 2016, 10:21:07 AM

Vorige topic - Volgende topic

Josee

Het betreft deze waarneming[/size]http://waarneming.nl/waarneming/view/56203022Kale Rode Bosmier - Formica polyctena gezien op 2011-07-31 [obscured]Foto's:


bij voorbaat dank
°¨¨°º~.gevleugelde groet.~º°¨¨°

josée van oers

Josee

Het valt me op dat de details over zowel behaarde als kale bosmieren verborgen zijn. Ik heb nog niet kunnen vinden waarom. Stel het op prijs als iemand me daar meer over kan vertellen.
°¨¨°º~.gevleugelde groet.~º°¨¨°

josée van oers

Frank van de Putte

Deze soorten worden verborgen om verstoring te voorkomen, hier staat wat info; http://www.nlmieren.nl/websitepages/BESCHERMINGBOSMIEREN.html

Verder weet ik niks over de soort, je hebt ook de Behaarde Rode Bosmier, en ik dacht dat de soorten ook konden kruisen, meestal kom je in elk geval niet verder dan Formica spec.

groetjes,
Groetjes,

Frank van de Putte

wilde

Deze foto leent zich niet voor een zekere determinatie. Daarvoor is bijv. zicht op het borststuk en de kop nodig op het aanwezig zijn of niet van beharing op bepaalde plekken.
Groet, Albert de Wilde
https://www.ahw.me

Josee

Hartelijk dank Frank en Albert voor jullie reacties! De link geeft veel boeiende informatie en hoe triest om te lezen dat er ook hier weer vernielers zijn. Een schaap is een schaap maar dat er ook schaapachtige tweevoeters zijn die poppen roven, vind ik moeilijk te verteren.


Helder dat kaal en behaard bij deze diertjes iets minder goed valt vast te stellen dan bij het gevaarlijkste roofdier op deze aarde  O0


Fijne avond nog
°¨¨°º~.gevleugelde groet.~º°¨¨°

josée van oers

p.boer

Kijk eens op www.nlmieren.nl bij het determineren van rode bosmieren.
mvg
Peter Boer

wat betreft deze mier: houd het op de gewone rode bosmier Formica rufa/polycterna

Josee

Dank voor reageren Peter. Frank had me ook op die site geattendeerd en voor mij was het nieuw dat bosmieren slachtoffers zijn van menselijke rooftochten en vernieling. Triest!
°¨¨°º~.gevleugelde groet.~º°¨¨°

josée van oers