Mogelijke Dwerggors

Gestart door Libelleke, november 14, 2015, 12:04:32 PM

Vorige topic - Volgende topic

Libelleke

Hoi forum,

Het trektelseizoen zit er voor onze telpost Strabrechtse Heide weer bijna op en we gaan ons opmaken om ons jaaroverzicht weer compleet te krijgen.
Hoewel het voor onze post een mager jaar is geweest v.w.b. de vogeltrek, kregen we na augustus toch nog wel wat leuke soorten voor onze kiezen. Met soorten als Steppekiek, Reuzenstern en onlangs Strandleeuwerik hoor je ons niet klagen.

Zo'n 3 weken geleden vloog het tikkende pietje van bijgevoegde waarneming over onze telpost. Vloog vanuit een wilgen/berken/gagelstuk mee op met een gemengde groep met o.a. Geel- en Rietgorzen die verderop weer in leken te vallen.
Helaas resulteerde een zoektocht niet in het terugvinden van deze "tikker".
Zowel het geluid als het sonogram deed ons denken aan dat van een Dwerggors, vandaar dat we er vooralsnog een onzekere Dwerggors van hebben gemaakt. Mocht het idd die soort betreffen, dan zouden deze waarneming graag meenemen in ons overizcht. Kunnen jullie er op basis van de opname en/of sonogram iets meer van zeggen; is e.e.a. wellicht genoeg om er een zekere Dwerggors van te maken?

Het betreft deze waarneming
http://waarneming.nl/waarneming/view/109718117
onzeker Dwerggors - Emberiza pusilla gezien op 2015-10-25 Strabrechtsche Heide
Foto's:


Geluiden:
http://waarneming.nl/sound/9/40429.mp3
Groet, Robert
                                          
\/
o==<
/\

gerdwichers8

De roep beantwoordt aan Dwerggors. Of het daarmee zeker is, is misschien niet de juiste vraagstelling maar gekeken naar andere mogelijkheden is het verreweg de beste match en daarmee veilig.
Dus..'veilig' is het zeker en het is ook te verantwoorden: Bosgors bijvoorbeeld vind ik hier echt niet goed en die 'andere' jongens zitten òf hoger of hebben inderdaad een andere roep/sonogram.