mieren eieren!?

Gestart door Klaske, juni 16, 2007, 21:48:48 PM

Vorige topic - Volgende topic

Klaske

Hoi,

Vandaag een oud tuinhuisje gesloopt wat jaren lang in een bosachtige omgeving stond. Dit huisje was in de balken en kozijnen volledige vergaan door twee enorme mieren nesten. De beesten hadden torenflats met eieren gemaakt. Meer dan een meter hoog was alles uitgehold en gestapeld. Prachtig gezicht, kan niet anders zeggen. En wat waren ze druk doende om hun eiren te verslepen naar een veiliger oord toen hun het noodlot trof van de sloophamer. (hadden geen huur betaald.....)

Enfin hier komt mijn vraag: Wat is het verschil wat we zagen in de eieren. Er waren naemlijk twee soorten. Kleine, glanzende, ongeveer iets van 2/3e van de grote der mier, maar ook grote doffe gelige eieren. Deze waren qua afmeting groter dan de mier zelf en veel dikker.

Wie kan het mij uitleggen?

Bedankt alvast.
Klaske

p.boer

Heel oud zeg, dit bericht. Maar het staat boven aan de lijst, dus..
Miereneieren zijn zo klein dat ze met het blote oog nauwelijks zichtbaar zijn. Wat hje wel ziet zijn de larven en de poppen. De poppen zitten in een cocon. Kleine poppen zijn die waaruit zich werksters ontwikkelen, grote poppen zijn die met prinsessen (mogelijk toekomstige koninginnen). De mannetjespoppen zijn qua grootte intermediair, hangt een beetje van de soort af. Meer info over overlastgevende mieren vind je op www.nlmieren.nl
mvg
Peter Boer