Verzwakte Spitsmuis?

Gestart door Stefan v. Schaik, september 22, 2015, 09:45:06 AM

Vorige topic - Volgende topic

Stefan v. Schaik

Hallo,

Gisteren heb ik op Texel deze spitsmuis gezien (ik dacht een huisspitsmuis, maar als iemand weet of het een andere soort is dan verbeter me maar)
Het beest liep nog goed rond, maar was absoluut niet bang. Ook zag ik op de foto een soort rode bult/vlek naast de snuit.
Kan iemand vertellen wat dit beest iets mankeert?

http://waarneming.nl/waarneming/view/108836802?_popup=1
Stefan van Schaik

Merijn van den Hoogenhoff

Is inderdaad een huisspitsmuis. Wat hij mankeert weet ik ook niet.
Goed determineren is, proberen te ontkennen wat je ziet, niet te bevestigen wat je denkt.

Merijn van den Hoogenhoff

whmvb

Het gebeurt wel vaker dat een (spits)muis zich onnatuurlijk gedraagt, oftewel niet schuw is. Een buurvrouw van mij heb ik ooit moeten verlossen van een Huisspitsmuis die overdag door haar tuin sukkelde. Ik deed het voornamelijk om van het gegil af te zijn.  :rolleyes:
Die Huisspits was duidelijk een oud dier, dat waarschijnlijk aan het dementeren was of zo. Dit lijkt me een jong dier. Onlangs had ik een jonge veldmuis, die ook gewoon op de weg bleef zitten, zonder dat er iets duidelijks mis was met hem/haar: https://www.youtube.com/watch?v=g5To1BbTBJc

Wim
Wim van Boekel

Rob Koelman

Citaat van: Stefan v. Schaik op september 22, 2015, 09:45:06 AMOok zag ik op de foto een soort rode bult/vlek naast de snuit.

Ziet er uit als een of andere verwonding (alleen wond bij bek of interne bloeding?). Kan natuurlijk op veel manier ontstaan. Grote kans dat ie het niet gaat halen...
Met vriendelijke groet, Rob