Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: App betaald of gratis? En sync tussen iPhone & iPad  (gelezen 655 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Chris Eikens

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 27
App betaald of gratis? En sync tussen iPhone & iPad
« Gepost op: september 14, 2015, 10:27:48 am »

Hallo,
Ik ben nieuw hier en heb eigenlijk een 2-tal vragen over de app. Ik wilde uit nieuwsgierigheid eens kijken of deze app mij beviel, dus heb hem (gratis) gedownload op de iPad. Aantal waarnemingen van de betreffende dag ingevoerd en gesynchroniseerd met waarneming.nl. Tot zo ver beviel de app mij super. Dus wilde hem ook installeren op mijn iPhone zodat ik de waarnemingen meteen in het veld kon invoeren. Maar op de iPhone kreeg ik ineens de melding dat ik akkoord moest gaan met de betalingsvoorwaarde om de app te kunnen downloaden, ondanks dat nergens een prijs vermeld stond. Aangezien ik de app gratis had kunnen downloaden op de iPad vond ik dit al vreemd, bovendien stond nergens een bedrag vermeld zoals gebruikelijk. De betalingsvoorwaarde via de credit card genegeerd en gekozen voor het sturen naar mijn huisadres. Hierna kon ik de app wel downloaden.
Vraag 1 is dus eigenlijk hoe dit kan?

Vervolgens heb ik nu de app gebruikt op mijn iPhone en de waarnemingen in het veld ingevoerd en ook weer gesynchroniseerd aan waarneming.nl
Vraag 2 is nu eigenlijk kan ik de ingevoerde waarnemingen op de iPhone en de iPad ook met elkaar synchroniseren. Want in beide app's staan nu alleen de daar ingevoerde waarnemingen per apparaat en niet alle waarnemingen die ik met de app in totaal ingevoerd heb. Ter vermelding op beide app's ben ik met het zelfde account ingelogd.

Alvast bedankt voor een reactie.
Groet Chris
Gelogd

Sjaak Schilperoort

  • Moderator
  • Offline Offline
  • Berichten: 413
Re: App betaald of gratis? En sync tussen iPhone & iPad
« Reactie #1 Gepost op: september 15, 2015, 23:53:42 pm »

Beste Chris,

De eerste vraag gaat over de werking van de app store van Apple, niet over iObs. Ik weet ook niet wat er bij jou is gebeurd. Ik meen dat vroeger een credit card nodig was, ook voor gratis apps, maar nu niet meer. Maar nogmaals, daarvoor moet je bij Apple zijn.

Synchroniseren van waarnemingen tussen apparaten of het downloaden van waarnemingen vanaf waarneming.nl zit niet in iObs. Je kunt natuurlijk wel meerdere apparaten gebruiken om waarnemingen in te voeren, en je kunt vanaf ieder apparaat waarnemingen versturen naar hetzelfde waarneming.nl-account. Vervolgens kun je op waarneming.nl de gewenste overzichten maken. iObs maakt het mogelijk om snel en accuraat waarnemingen in te voeren in het veld, maar is niet bedoeld voor het maken van overzichten. Normaal gesproken verwijder je waarnemingen uit iObs na het verzenden.

Groeten, Sjaak.
Gelogd

Chris Eikens

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 27
Re: App betaald of gratis? En sync tussen iPhone & iPad
« Reactie #2 Gepost op: september 16, 2015, 11:38:48 am »

Hallo Sjaak,
Bedankt voor je reactie. Dacht dat vraag 1 ook aan de app lag en niet aan apple. Zolang ik dus geen rekening krijg zal het wel kloppen.
Groetjes Chris
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.053 seconden met 20 queries.