Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Nieuw: Insecten (Libellen) in de Kempen  (gelezen 159 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

frankneijts

  • Admins
  • Offline Offline
  • Berichten: 21462
Nieuw: Insecten (Libellen) in de Kempen
« Gepost op: augustus 08, 2007, 00:55:43 am »

Onlangs is een Google Nieuws/Discussie-groep gestart onder de titel 'Insecten in de Nederlandse Kempen'. Je vindt 'm http://groups.google.com/group/insectenkempen?hl=nl
Hij is bedoeld als platform voor regionale (en in de regio geinteresseerde) insectenliefhebbers die er hun foto's/filmpjes, determinatieproblemen en andere interessante info over deze beestjes m.b.t. de regio enzovoort kwijt kunnen. Niet zozeer bedoeld als waarnemingenrubriek: leden (iedereen kan gratis lid worden) worden verzocht deze zoveel mogelijk aan al bestaande sites daarvoor door te geven. Het is de bedoeling dat in de toekomst ook per soort informatie wordt opgenomen over verspreiding, status en andere wetenswaardigheden m.b.t. de regio. E.e.a. verkeert nog in een beginstadium maar de foto-galleries van libellen en in mindere mate dagvlinders raken al aardig gevuld.
De Kempen zijn voor libellen ook landelijk gezien een uitermate interessante regio: de huidige lijst vermeldt 61 van de 70 in NL waargenomen soorten! Hiervan zijn er inmiddels al 52 met foto's vertegenwoordigd. Het feit dat deze vrijwel allemaal in nauwelijks 1 jaar in de Kempen zijn gemaakt illustreert nog 's dat de faam van de Kempen als libellenrijke streek niet op oude glorie is gebaseerd.
Het is geen 'echte' website en dus is de opzet tamelijk simpel zo niet primitief maar we zien het zelf als een begin. Enfin, neem maar 's een kijkje en beslis zelf of je lid wordt. Leden kunnen berichten en foto's/filmpjes uploaden waarbij wel enige restricties gelden (ze moeten in elk geval in de regio gemaakt zijn).

Groet,

Frank
« Laatst bewerkt op: augustus 08, 2007, 00:58:39 am door frankneijts »
Gelogd
Groeten,

Frank

"When logic and proportion have fallen sloppy dead...
Remember what the dormouse said: feed your head!"
Grace Slick in 'White Rabbit'
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.051 seconden met 20 queries.