voorkeursgedrag instellen

Gestart door BartNoort, april 21, 2015, 20:54:22 PM

Vorige topic - Volgende topic

BartNoort

Is het mogelijk om een voorkeursgedrag in te stellen? (voor zoogdieren standaard starten met "met detector fouragerend")
Ik kan het niet vinden.
Bart Noort
Admin Zoogdieren & lid van
(Stichting Zoogdierenwerkgroep Zuid-Holland)

hiskodevries

Op de punaise klikken in het invoerscherm nadat je jouw defaultwaarde hebt geselecteerd
Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=452369.0

Sjaak Schilperoort

Doe "Wijzig" en sleep de gewenste activiteit naar boven. Dit kan ook met kleden. De volgorde wordt per soortgroep onthouden.

Andre321

Hoi, ik zocht dit zonet in de handleiding (in knop en bladontluiking wilde ik hoger zetten en vruchtdragend onderin)  maar waar staat dit in de handleiding ? Hopelijk kan ik het dan over een halfjaar wel vinden!!

Sjaak Schilperoort

https://iobs.observation.org/nl/een-nieuwe-waarneming/details:

Citeer
De bovenste waarde in de lijst van activiteiten is ook de default waarde van een activiteit, tenzij vastzetten actief is, zie Invoer vastzetten. Je kunt de default aanpassen door te klikken op "Activiteit" en dan "Wijzig" rechts op de navigatiebalk. Alle velden krijgen rechts een handgreep. Je kunt een activiteit via deze handgreep naar een andere plek in de lijst slepen. Op die manier kun je de lijst sorteren naar eigen voorkeur. Als je klaar bent met sorteren, klik dan op "Gereed" op de navigatiebalk. Een lijst met activiteiten is specifiek voor een soortgroep, de sortering wordt dan ook per soortgroep onthouden.

Idem voor kleden.