Vogelgeluiden kopieeren voor educatieve doeleinden plus andere diergroepgeluiden

Gestart door hdeheer, april 16, 2015, 21:42:49 PM

Vorige topic - Volgende topic

hdeheer

Voor de Tocht om de Noord wordt op 26 en 27 september a.s. een massale  wandeling georganiseerd langs het Pieterpad in Drenthe en Groningen.
Vanuit IVN Roden & Scharrelkids willen we een 20 geluidenquiz organiseren in het Scheepstra-museum. Zijn de geluiden "Luid en duidelijk"  kopieerbaareWe denken aan 10 vogelgeluiden plus 10 geluiden uit de groepen Zoogdieren,  Amphibieen, Dag- en Nachtvlinders, Sprinkhanen, Bijen en Vliegen, Wantsen en Kevers.

BVD
MVG 
Herman de Heer

Wim Bakker

Of je geluiden mag gebruiken, en hoe, hangt af van het copyright dat er aan vast zit. Binnen waarnemingNL heeft de gebruiker de mogelijkheid om foto's en geluiden in te voeren met een "Creative Commons licentie". Foto's en geluiden met zo'n licentie mogen gebruikt worden, maar daar zitten wel voorwaarden aan. De details van die voorwaarden kun je hier vinden: http://creativecommons.nl/uitleg/

Bijvoorbeeld:
Middelste Bonte Specht - luid en duidelijk - alleen geluiden met een creative commons licentie

Deze lijst geeft 7 mogelijkheden. Daarna moet je licenties gaan bestuderen om te kijken wat je ermee mag doen. Sommigen willen naamsvermelding, sommigen willen alleen niet-commercieel, en sommigen willen dat je de opname niet verandert.
"So the first dinosaur bone ever found was also the first to be lost." ― Bill Bryson