Soorten nog niet gezien - vrij algemeen - soortinfo?

Gestart door jeroenverburg, juli 08, 2018, 15:00:44 PM

Vorige topic - Volgende topic

jeroenverburg

Vandaag (te warm om buiten te zijn, dus echt weer voor wat onbelangrijke vragen) keek ik naar de lijst van soorten die ik nog niet heb gezien (vogels), via een klik op het percentage onderaan mijn levenslijst.
Dat leverde mij twee vragen op:

1. In de lijst (waarboven overigens met uitroeptekens 'experimenteel' staat) zocht ik naar soorten met de status 'vrij algemeen' (zwarte letters), en kwam daar 'woestijnbraamsluiper (sylvia minula)' tegen. Leek me niet echt een vrij algemene soort, en inderdaad geeft de soortinfo op https://waarneming.nl/soort/info/77609 aan dat de soort zelfs niet voorkomt. Daarnaast is er wel de 'woestijnbraamsluiper (sylvia curruca minula)', zie https://waarneming.nl/soort/info/771, die zeer zeldzaam is. Vervolgens raakte ik verstrikt in mijn vragen over die twee pagina's (want de ene is een soort, de andere is 'niets'?, maar wel een synoniem, maar met een andere waarnemingenlijst?) Die vragen sla ik dus maar over, maar al met al denk ik dat 'woestijnbraamsluiper' vet rood in deze lijst zou moeten staan, en niet zwart?

2. In de lijst staat ook 'Grote Barmsijs ssp flammea - Acanthis flammea flammea'. Als ik die soort opzoek kom ik op https://waarneming.nl/soort/info/254. Daar staat vermeld dat dit een ondersoort is. Deze zou dan wellicht helemaal niet in deze lijst moeten staan? De Noordse Kauw staat er bijvoorbeeld ook niet tussen (en heb ik nog niet gezien). Maar ook dat komt vermoedelijk door het experimentele karakter van de lijst.
Maar wat mij opviel bij de vergelijking van Grote Barmsijs met Grote Barmsijs ssp flammea is dat op de soortinfo van Grote Barmsijs (https://waarneming.nl/soort/info/223) vrijwel uitsluitend foto's staan van Grote Barmsijs ssp flammea, en maar één van Grote Barmsijs. Dat is misschien - na de golf aan grote barmsijzen van afgelopen jaar - wel aan te vullen?

hiskodevries

#1
vandaar ook de opmerking 'experimenteel'
die functie wordt gegenereerd uit opgeslagen levenslijsten. Die worden alleen bijgewerkt voor actieve gebruikers.
Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=452369.0