Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: De komst van de bever & otter naar Zeeland  (gelezen 161 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Bas de Maat

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 419
De komst van de bever & otter naar Zeeland
« Gepost op: maart 05, 2015, 11:26:09 am »

Elders op het forum heb ik er al een paar berichtjes aan gewijd, maar ik vindt het leuk om het ook hier in een apart topic te benoemen:

Twee “nieuwe” zoogdieren staan op het punt om zich te vestigen in Zeeland. Het gaat om twee soorten van de waterkant, namelijk de visotter en de bever. Na meer dan 200 jaar afwezigheid in Zeeland hebben bevers in het Krammer-Volkerak de provinciegrens letterlijk bereikt. Otters komen steeds dichterbij nadat ze 40 jaar geleden in Zeeland uitstierven en hebben vanuit Noord-Nederland zelfs Vlaanderen al bereikt.

Het Zeeuwse Landschap heeft, met financiële steun van de provincie Zeeland, een brochure gemaakt over beide diersoorten met veel praktische tips: hoe zien ze er uit; waar zijn ze te vinden en vooral: wat moeten we doen om ze in stand te houden. De eerste exemplaren van de brochure werden op vrijdag 27 februari overhandigd aan gedeputeerde Carla Schönknecht van de provincie Zeeland en dijkgraaf Toine Poppelaars van waterschap Scheldestromen. Dat gebeurde tijdens een symposium in de abdij in Middelburg.

Tijdens het symposium werd het nieuws dat de eerste vraatsporen in Zeeland zijn aangetroffen naar buiten gebracht (zie ook dit artikel).

De brochure is gratis te downloaden op de website van Het Zeeuwse Landschap.Gelogd
--
Met Vriendelijke Groet,

Bas de Maat
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.047 seconden met 19 queries.