Uil op de kermis

Gestart door woen, juli 24, 2017, 22:06:43 PM

Vorige topic - Volgende topic

woen

Op de Tilburgse kermis midden tussen het lawaai is er een kooi met een oehoe. Mag dit wel? Ik vind het echt belachelijk. Misschien meer een topic voor het onderdeel ethiek en wetgeving, maar hier lezen meer mensen.
Groeten,

Jeroen

jeroenroelofsen

Er is best veel controle op zo'n kermis (bijv of attracties wel voldoen aan wettelijke normen etc). Dan zal men vast de uil ook hebben gezien en eventueel hebben in gegrepen.

Maar aan de andere kant, er is natuurlijk ook best een hokjes cultuur. De man/vrouw van de attracties, heeft "schijt" aan het werk van de man/vrouw van de dierenpolitie.

Je kan het ook zelf melden;
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/politie/vraag-en-antwoord/wanneer-144-bellen
CiteerSlechte huisvesting dieren
Bij slechte huisvesting kunt u denken aan een hond die buiten zit in een veel te klein hok. Of als er iets anders mis is met de huisvesting van een dier.
Met vriendelijke groet
Jeroen Roelofsen
Mijn waarnemingen
Mijn website
Recente blog; Zuidpier IJmuiden
Nieuwe vogel soorten; Zeekoet, Kleine Rietgans, Strandleeuwerik, Waterral, Witgatje   (185 totaal)

wammes

een oehoe mag gehouden worden als men de cites papieren in orde heeft
helaas zijn er tot nu toe nog geen eisen voor de huisvesting van roofvogels en uilen
gelukkig zijn ze nu wel bezig met een huisvesting en positieflijst , helaas zijn het tot nu toe alleen maar de tegenstanders die tegen het houden van zoogdieren en vogels zijn die om een oordeel gevraagd worden !!! ( wat ook de reden was dat de negatieflijst van zoogdieren is afgewezen )
ook als kweker en houder van Europese vogels ben ik ( en meerdere houders ) tegen het houden van dieren op een onverantwoorde manier

henk

tekenaar

ook bij de buitenlandse huisvestingseisen wordt "onrustige en lawaaierige omgeving" niet genoemd. Vast omdat die moeilijk objectief meetbaar is. Het argument is valide en geldt evengoed voor dierentuinen, die ook een verre van rustig publiek hebben (denk aan lawaaierige speeltuinen). Neemt niet weg dat uilen heel goed aan lawaai en onrust kunnen wennen, zolan het maar van een voorspelbare kant komt (voorkant van de voliere = achterkant moet dan wel rustig zijn). Hiervoor hebben ze tijd nodig en het lijkt me dat een oehoe op een kermis die tijd niet heeft, omdat de kermis zich steeds verplaatst.

Maar wettelijk kan je er niets tegen, nee.
Paul Veenvliet
dieren en planten tekeningen: https://paulveenvliet.art/
excursies in Slovenie: https://www.slovenia-nature-guide.si/