Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Wikipedia schrijfsessie over vogelgeluiden.  (gelezen 434 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Bjansen

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 1
Wikipedia schrijfsessie over vogelgeluiden.
« Gepost op: januari 05, 2015, 16:16:30 pm »

Op 10 januari organiseert het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid de eerste Europeana Sounds edit-a-thon in samenwerking met Wikimedia Nederland, Xeno-canto en Naturalis. Deze schrijfsessie richt zich op vogelgeluiden, met als doel Wikipedia te verrijken met audio en uit te breiden met informatie over specifieke vogelsoorten.

Tijdens deze edit-a-thon vragen we vogelaars en Wikipedianen om Wikipedia aan te vullen met hun kennis, expertise en de artikelen te verrijken met veldopnames van vogelgeluiden uit diverse collecties, zoals die van Beeld en Geluid, de British Library, de wereldwijde database met vogelgeluiden van Xeno-canto en de privécollecties van vogelaars en geluidenjagers.Naast het (leren) schrijven van artikelen op Wikipedia, is dit evenement een uitgelezen kans om elkaar te ontmoeten en kennis te maken met diverse bronnen over vogelsoorten en de collectie van Beeld en Geluid.
 
WAT KUNT U VERWACHTEN DEZE DAG?
  • Een stoomcursus artikelen schrijven voor Wikipedia en het delen van geluiden via Wikimedia Commons. Tijdens het evenement zijn er vrijwilligers van Wikimedia Nederland aanwezig om te helpen.
  • Een workshop over het inzetten van natuurhistorische bronnen (door Naturalis).
  • Geruime tijd om te werken aan artikelen op Wikipedia in het bijzondere gebouw van Beeld en Geluid.
  • Een uniek kijkje achter de schermen van het instituut met een rondleiding door de depots van Beeld en Geluid.

DOET U OOK MEE?
Dan kunt u zich met dit formulier opgeven: http://goo.gl/forms/ejM9kYURYU
Als u nog geen gebruikersnaam op Wikipedia heeft dan kunt u deze het beste voor het evenement aanmaken, dat kan via deze link: https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Speciaal:Aanmelden&returnto=Hoofdpagina&type=signup&fromhttp=1
 Deelname is gratis en inclusief lunch en rondleiding. Voor meer informatie zie de projectpagina op Wikipedia: https://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:GLAM/vogelgeluiden_editathon
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.057 seconden met 19 queries.