Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: 'Mijn gebieden' Hoe en Wat ?  (gelezen 3846 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

hiskodevries

  • Forum beheerder
  • Offline Offline
  • Berichten: 44791
'Mijn gebieden' Hoe en Wat ?
« Gepost op: december 29, 2014, 14:52:22 pm »

Onder Mijn Waarneming.nl in het menu van Waarneming.nl vind je de optie 'Mijn gebieden'.
Wat kun je daarmee en hoe maak je dat aan ?
Binnen Waarneming.nl bestaan al veel gebieden, maar je zult altijd zien dat net jouw (volks)tuin, stadspark, dijkje etc niet te selecteren is. Voor dit soort manco`s kun je gebruik maken van 'Mijn gebieden'  onder een aantal voorwaarden:


1. Het in te tekenen gebied mag maximaal 5 km2 zijn.

2. Je kunt maximaal 10 eigen gebieden aanmaken

3. Als je gebruik maakt van een beveiligde (https) verbinding met Waarneming.nl zie je ook een knop 'zoek mijn lokatie' dan zoomt de kaart gelijk naar de plek waar de pc staat.

Als je 1 of meer gebieden hebt aangemaakt kun je van deze gebieden de waarnemingen raadplegen, foto`s bekijken, statistieken, fenologie en soortenlijsten bijhouden.
In de meeste schermen kun je onderscheid maken tussen 'Alleen de data van de eigenaar'  of 'Alles' . In het laatste geval wordt ook data van andere gebruikers getoond.

In het invoerscherm zul je dit eigen gebied ook tegenkomen.
Makkelijk als je vaak waarnemingen doet binnen dat eigen gebied of in het buitenland.
De waarneming zal nooit gekoppeld worden aan het eigen gebied.

« Laatst bewerkt op: juli 05, 2016, 14:32:48 pm door hiskodevries »
Gelogd
Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=452369.0

Vincent Martens

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 296
  • https://twitter.com/otjetwiets
Re: 'Mijn gebieden' Hoe en Wat ?
« Reactie #1 Gepost op: oktober 19, 2015, 09:26:58 am »

Ik heb gisteren een nieuw gebied aangemaakt en dat is (nog) niet te zien op o.a. het invoerscherm. Kan ik zelf dit gebied op`status aktief´ zetten of gebeurt dit door een admin?
Gelogd
groeten, Vincent

hiskodevries

  • Forum beheerder
  • Offline Offline
  • Berichten: 44791
Re: 'Mijn gebieden' Hoe en Wat ?
« Reactie #2 Gepost op: oktober 19, 2015, 09:32:13 am »

Een eigen gebied is gelijk aktief. Het valt wel in nederland / cq het werkgebied van een werkgroep als je via een subsite werkt?
je ziet het eigen gebied alleen terug in de afrollijst als je een paar letters in tikt.
Gelogd
Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=452369.0

Vincent Martens

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 296
  • https://twitter.com/otjetwiets
Re: 'Mijn gebieden' Hoe en Wat ?
« Reactie #3 Gepost op: oktober 19, 2015, 09:43:38 am »

Ja ik zie het, maar het is onderdeel van een groter gebied waardoor de naam niet blijft staan. Is dat altijd zo?
Gelogd
groeten, Vincent

hiskodevries

  • Forum beheerder
  • Offline Offline
  • Berichten: 44791
Re: 'Mijn gebieden' Hoe en Wat ?
« Reactie #4 Gepost op: oktober 19, 2015, 09:49:55 am »

uiteraard koppelen we geen waarnemingen aan 'eigen gebieden' Jij kan dat gebied morgen wel weer verwijderen.
het eigen gebied, in het invoerscherm, is puur bedoeld om snel de lokatie te bepalen. Voor de rest heeft het uitsluitend (veel) raadpleeg functionaliteiten.
Gelogd
Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=452369.0

Vincent Martens

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 296
  • https://twitter.com/otjetwiets
Re: 'Mijn gebieden' Hoe en Wat ?
« Reactie #5 Gepost op: oktober 19, 2015, 10:06:04 am »

O.K. , bedankt voor de snelle reaktie.
Gelogd
groeten, Vincent

rtlkcbsTokkel1

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 8
Re: 'Mijn gebieden' Hoe en Wat ?
« Reactie #6 Gepost op: oktober 30, 2015, 14:13:15 pm »

Beste Hisko,
Ik wilde wat waarnemingen invoeren die ik in Ontario Canada heb gedaan. Er is niet veel keuze en het is onmogelijk om met pijltjes te manoeuvreren in het gebied. Kan ergens ingesteld worden dat ik gemakkelijk kan manoeuvreren in het scherm. Ten einde raad ging ik proberen nieuwe deelgebieden te maken bij Orangeville. Dit leek even te lukken. Bij het terugzoeken van de waarneming kwam even het gebied tevoorschijn maar was de volgende dag verdwenen uit het gebiedenoverzicht. Kun jij mij een goed overzicht geven van de te verrichten handelingen zonder allerlei techneuten taal en ook zodanig dat het duurzaam gebruikt kan worden?

Hartelijke groet,

Rob Tolk
PS: Ik heb ook nog wat ergernissen over de goedkeuring van waarnemingen. Bv Laatst was Mark de Vries in Australie. Alles werd meteen op groen gezet. Slager die zijn eigen vlees keurt? of vriend van de moderator? Fotomateriaal was niet te zien. Mijn gegevens van 2013 staan nagenoeg allemaal niet op groen. Maar ik maakte gebruik van Phil Maher voor de Plains Wanderer en andere coryfeeen als Steve Davison - The Melbourne Birder en Peter Waanders in de Outback en op Tasmanie logeerde ik bij INLA cottages naast de nesten van de Forty-spotted Pardalotes. Ook bij deze waarnemingen had ik trouwens moeite met het manoeuvreren binnen het scherm.
Gelogd

hiskodevries

  • Forum beheerder
  • Offline Offline
  • Berichten: 44791
Re: 'Mijn gebieden' Hoe en Wat ?
« Reactie #7 Gepost op: oktober 30, 2015, 14:25:34 pm »

Rob, heb jij geen smartphone waarmee je 1 van onze mobiele apps kan gebruiken, dan hoef je niet meer met de kaarten te knoeien. De app bepaald zelf de lokatie http://waarneming.nl/pda/both/Mobielekeuzehulp.html

goedkeuren van waarnemingen op observado heeft meer te maken of we admins hebben die bekend zijn in dat land /werelddeel. voor noord-amerika hebben we die niet.
Gelogd
Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=452369.0

mdhaen

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 12
Re: 'Mijn gebieden' Hoe en Wat ?
« Reactie #8 Gepost op: augustus 04, 2016, 16:12:24 pm »

Indien ik een nieuw gebied aanmaak op de manier die hierboven beschreven wordt, is dit gebied dan aan te duiden en te raadplegen door elke gebruiker/gast op de site of enkel en alleen door mezelf?

Indien enkel en alleen door mezelf: hoe maak ik een nieuw gebied aan op de site dat mee wordt opgenomen in de gebiedenlijst en dus door iedereen gebruikt kan worden?

Dank bij voorbaat
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.047 seconden met 19 queries.