Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: haai in Oosterschelde  (gelezen 254 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

HansJWG

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 606
haai in Oosterschelde
« Gepost op: juli 14, 2007, 18:23:57 pm »

14 juli 2007    PZC

YERSEKE - Nadat dinsdagavond tussen Yerseke en Oostdijk een dode Ruwe haai was gevonden, dook donderdag opnieuw een haai op in de Oosterschelde. Dit keer in de sleepkor van het vissersschip YE60.
 

VORIGE STARTSTOPVOLGENDE
Schipper A. Cornelisse bracht de 1.20 meter lange, levende vis naar Yerseke, waar hij werd 'geparkeerd' in een ongebruikt kreeftenbassin. Het gaat om een gevlekte gladde haai (Mustelus asterias). Hij kan maximaal 1.40 meter worden.

Volgens C. Moeliker van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam komt deze haaiensoort zelden voor in de Oosterschelde. In dit geval werd hij ook nog diep in de zeearm gevonden, op een kilometer afstand van de Oesterdam. "De vondst is net zo uniek als de ruwe haai eerder deze week."

De ruwe haai is gisteren op transport gezet naar het Rotterdamse museum, waar hij wordt opgezet en aan de collectie toegevoegd.

De gevlekte, gladde haai wordt waarschijnlijk teruggezet in de Oosterschelde. Schipper Cornelisse: "Ik heb hem aangeboden aan Het Arsenaal in Vlissingen, maar die hebben deze soort al en bedankten dus."

Sportvisser Boudewijn Nieuwenhuijse uit Oostdijk vond de ruwe haai dinsdagavond op de slikken bij de Sint Pieterspolder, in de buurt van Oostdijk. Haaien zijn zeldzaam in de Oosterschelde. De hondshaai, die maximaal een meter lang wordt, zwemt er wel eens. Vorig jaar werd bij de Bergse Diepsluis een zeer zeldzame blauwe haai aangetroffen van 1.38 meter.

http://www.pzc.nl/zeeland/walcheren/article1644512.ece

Groet, Hans
Gelogd
Groet, Hans
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.043 seconden met 19 queries.