"Suikereekhoorn" of "sugarglider" ?

Gestart door birdshots.eu, september 12, 2008, 18:34:12 PM

Vorige topic - Volgende topic

birdshots.eu

http://www.telegraaf.nl/binnenland/1909170...k__.html?p=19,1

Weljat, hou maar alvast rekening met deze nieuwe exoot. Ik hoor nu voor het eerst van deze soort maar ik kan me de toekomst omtrent dit nieuwe 'speeltje' van de burger alvast wel voorstellen.

Dat er weer een exoot bijkomt is al tot daar aan toe maar ik begrijp echt niet dat dit beestje gewoon hier verkocht zou mogen worden, en dat terwijl het in het land van herkomst verboden is om het diertje als huisdier te houden. Dat alle 'verkoop-exemplaren' niet uit het wild gehaalde exemplaren zou betreffen neem ik ook met en korrel zout en dan nog is iedere 'kweek' sowieso begonnen met wilde exemplaren.

Groeten, Ray




tekenaar

ach, die beesten worden al tientallen jaren gehouden/gekweekt in Europa (door dierentuinen en een handjevol particuliere liefhebbers). Voor zover ik weet zijn ze niet erg bestand tegen onze winters. Lijkt me niet een soort om je erg druk over te maken.  
Paul Veenvliet
dieren en planten tekeningen: https://paulveenvliet.art/
excursies in Slovenie: https://www.slovenia-nature-guide.si/

frankw

Ik heb net ff de eigenaar van de dierenzaak tegenover ons gesproken. Die verkoopt die beesten ook. Hij gaf alleen wel aan dat deze toch behoorlijk moeilijk te kweken zijn.. Meestal betekend dat dat de beesten die worden verkocht wildvang zijn. Dat is bij (tropische) vissen ook zo. Zijn de kosten van fokken te hoog of hoger; vangen die handel.

Dit is natuurlijk maar 1 persoon die iets zegt dus of het helemaal waar is weet ik niet, maargoed..

birdshots.eu

#3
Citeerach, die beesten worden al tientallen jaren gehouden/gekweekt in Europa (door dierentuinen en een handjevol particuliere liefhebbers). Voor zover ik weet zijn ze niet erg bestand tegen onze winters. Lijkt me niet een soort om je erg druk over te maken.
Laten we het hopen Paul, onze winters worden sowieso steeds milder en daarbij zou het niet de eerste soort zijn die zich aan zou weten te passen, Halsbandparkieten werden ook niet geacht te overleven gezien ons klimaat.

Zoals Frank al aangeeft schijnt dit dus een moeilijk te kweken soort te zijn, één die sowieso gewoon recht heeft op z'n eigen habitat, en indien de beste verkoper het juist stelt zijn dit dus gewoon uit het wild verkregen exemplaren exact zoals het vermoeden was. Afgezien van het aaibaarheidsgehalte van dit diertje mag je er gerust medelijden mee hebben mijns inziens, sowieso beslaat dit diertje minimaal een territorium van een hectare en maakt het zweefvluchten van +-50 meter.

De ironie is dat deze exemplaren waarschijnlijk niet meer zouden overleven in hun oorspronkelijke habitat, Australie is wat dat betreft weinig vergevingsgezind, anders dan onze 'zoo-achtige' natuur.

Bedankt voor de info Paul/Frank.

Groeten, Ray

tekenaar

Uitvoer van dieren uit i.i.g. Austraile is zo goed als niet te doen (vanwege wetgeving daar).  
Paul Veenvliet
dieren en planten tekeningen: https://paulveenvliet.art/
excursies in Slovenie: https://www.slovenia-nature-guide.si/

birdshots.eu

CiteerUitvoer van dieren uit i.i.g. Austraile is zo goed als niet te doen (vanwege wetgeving daar).
Daar hebben ze dan toch iets op gevonden. Die diertjes zijn niet uit zichzelf bij de kwekers/dierenwinkel terecht gekomen.

dmsoes

Ze zijn niet beperkt tot Australia, maar komen ook voor in New Guinea. Zullen ze vermoedelijk daar vandaan komen.

groeten,

Menno

birdshots.eu

#7
Dank je wel Menno, daar heb ik overheen gelezen.

Groeten, Ray