Krekel onbekend...

Gestart door ZLHaberham, september 06, 2014, 00:10:18 AM

Vorige topic - Volgende topic

ZLHaberham

Hoi,
Van deze soortengroep heb ik bepaald geen verstand, vrees ik, wat zich onder andere uit in het feit dat ik geen werkelijke moeite heb gedaan om zelfstandig achter de determinatie te komen. Geen idee of het met deze beesten zo (relaltief) makkelijk gaat als met vogels, waar sommigen aan enkele piepjes genoeg hebben om tot een betrouwbare ID te komen. Maar niet geprobeerd, etc.

Gisterenavond kwart over acht hoorde ik dit geluid in A'dam-Oost (Science Park) buiten, bij wat opgestapelde bouwmaterialen. Het geluid deed me denken aan een typische krekel, maar afgezien van de veenmol (die is het duidelijk niet) zijn die van daar niet bekend en ligt natuurlijke aanwezigheid ook niet voor de hand door de aard van het terrein (sprinkhanen en sabelsprinkhanen zitten er wel volop). Beestje niet gezien, ook al stond ik er vlak naast. Is dit een versleepte huiskrekel? Of toch iets anders? Zachte ratel door het getsjirp heen is een alarmerende winterkoning. Opname met interne microfoon van mijn camera, dus niet optimaal.

Edit: wellicht belangrijk om te vermelden is dat de temperatuur op dat moment al redelijk tot beneden kamertemperatuur gezakt was, dit met het oog op het lage herhalingsfrequentie van de tsjirpen.


Het betreft deze waarneming
http://adam.waarneming.nl/waarneming/view/87757351
Krekel onbekend - Orthoptera indet. gehoord op 2014-09-04 Amsterdam - Science Park
Geluiden:
http://adam.waarneming.nl/sound/8/31088.mp3

Bij voorbaat dank,
Z.

Wim Bakker

"So the first dinosaur bone ever found was also the first to be lost." ― Bill Bryson