Welke Polyphylla uit Samos Griekenland?

Gestart door Thomasr, september 08, 2014, 20:00:04 PM

Vorige topic - Volgende topic

Thomasr

Hallo, ik voer deze waarneming namens iemand anders in. Hij heeft deze mooie kever op Samos aangetroffen. Hij lijkt op de Julikever maar ik kwam er snel achter dat er veel soorten Polyphylla zijn. Heeft iemand kennis over de verschillende Polyphylla soorten? Ik weet niet welke er op Samos voorkomen.
Het betreft deze waarneming
http://observado.org/waarneming/view/87838746
onzeker Julikever - Polyphylla fullo gezien op 2014-07-20 Greece- Samos
Foto's:


Toelichting:
originele waarneming http://observado.org/waarneming/view/86951565?_popup=1

Bedankt alvast,
Thomas
Met vriendelijke groet,
Thomas

beetlestitch

#1
olivieri is een goed mogelijkheid daar. zo van de foto moeilijk met zekerheid. indien je wilt kan je deze opsturen en gaat dan binnen kort naar de verzameling van naturalis. groeten toon.
Toon Keukelaar

Thomasr

Hallo Toon, bedankt voor je informatie. Komen er nog andere polyphylla daar voor? Ik vind het leuk om de kever te houden maar sluit nog niet uit om hem op te sturen. Zou ik hem dan naar jou moeten sturen of naar naturalis?
Met vriendelijke groet,
Thomas

beetlestitch

#3
kevers die je zo in een doosje bewaart zijn zo stuk door afbreken van tarsen sprieten enzovoorts of er komt vraat in. hij is nu nog geheel compleet. je kan de kever naar mij sturen als je wilt maar moet je niet te lang wachten wegens ongeneselijke ziekte. stuur je deze naar naturalis waar hij via mij  vrij binnen kort ook komt duurt het langer voor je weet wat het is. bij mij 1 kever bij naturalis vele zaken die op determinatie wachten dus up to you. als je een pbtje stuurt voor mijn adres geen probleem.  groeten toon.
Toon Keukelaar