BELANGRIJKE AANKONDIGING

Gestart door Dylan, juli 03, 2007, 10:15:33 AM

Vorige topic - Volgende topic

Dylan

Beste gebruikers en bezoekers van Waarneming.nl,

Na rijp beraad van Team Waarneming.nl en het bestuur van Stichting Natuurinformatie is er besloten een nieuwe stap te zetten in de ontwikkeling van Waarneming.nl. Vanaf 1 augustus, respectievelijk 1 september 2007 treden Dylan en Hisko in vaste dienst bij Stichting Natuurinformatie, zodat ze zich nog beter kunnen inzetten voor beheer en ontwikkeling van Waarneming.nl. De concrete aanleidingen zijn:

 1.      Waarneming.nl is het laatste halfjaar enorm gegroeid, zowel in de omvang van de database als in het aantal bezoekers. De verantwoordelijkheid voor het beheer van alle gegevens groeit met de dag.

 2.      De rijksoverheid en onze collega-PGO's (particuliere gegevensverzamelende organisaties) krijgen steeds meer belangstelling voor samenwerking met Waarneming. Zoals bekend proberen LNV en de PGO's een Nationale Database Flora en Fauna op te zetten. Een dergelijke database is niet compleet zonder de gegevens in Waarneming.nl.

 3.      Nederlandse waarnemers willen ook hun buitenlandse waarnemingen graag kwijt in Waarneming; buitenlandse waarnemers hebben geen Waarneming en geven aan ook zoiets te willen. Met andere woorden: we willen de landsgrens over.

 4.      Stichting Natuurinformatie is van plan om nieuwe websites te ontwikkelen waar natuurliefhebbers, natuuronderzoekers en het natuuronderwijs plezier van hebben.

De techniek achter Waarneming.nl is vanaf het allereerste begin ontwikkeld en beheerd door Hisko en Dylan. Dankzij het alsmaar groeiende succes was de grens bereikt in wat zij vol konden houden, gelet op hun baan en hun thuisfront. De verdere uitbreiding kwam in gevaar. Wij zijn dan ook blij te kunnen melden dat zij de productie van de site en het bijbehorende programmeerwerk op professionele basis gaan voortzetten. Met deze stap stellen wij, naar wij hopen en verwachten, het functioneren van de website en de database naar de toekomst toe veilig. Het doet ons deugd in dit verband te kunnen melden dat Mark van Veen bereid gevonden is om toe te treden tot het bestuur van Stichting Natuurinformatie.

Duidelijk is dat er geld verdiend zal moeten worden om niet alleen de servers en het dataverkeer, maar ook de continuiteit van waarneming.nl (en nieuwe activiteiten) te waarborgen middels de lonen van het productieteam. De bezoekersstroom tijdens de Vale Gieren-intocht konden we maar net aan (max ruim 50.000 hits per uur). Nieuwe servers zijn nodig om de snel groeiende stroom waarnemingen (ruim 100.000 per maand) en foto's (ruim 18.000 per maand) te kunnen blijven verwerken. Wij gaan op zoek naar eigen inkomsten op een wijze die aansluit bij de huidige opzet van Waarneming.nl en de Stichting Natuurinformatie. We laten ons hierin graag inspireren door de admins en gebruikers van Waarneming.nl.

De gegeven garantie aan Admins en Waarnemers blijft onveranderd. Data zijn en blijven eigendom van de waarnemers. De Stichting verhandelt ze niet. Waarneming.nl blijft gratis. Data blijven openbaar toegankelijk (behalve waar vervaging wordt toegepast om beschermingsredenen).

Vrijwilligerswerk is en blijft de kurk waarop Waarneming drijft. Wij hopen alle Waarneming-admins en alle Waarnemers voortaan nog beter te kunnen ondersteunen.

Vragen en opmerkingen zijn welkom op info@natuurinfo.nl en natuurlijk op het forum van Waarneming.


Het bestuur van Stichting Natuurinformatie:


Martijn de Jong (vz)

Hugo Nieuwenhuys

Mark van Veen

Jochum Frens

Lenze Hofstee

+

Hisko de Vries en Dylan Verheul.
Dylan Verheul
Mede-oprichter Waarneming.nl

petermeer

#1
Gefeliciteerd.  :duim:

Heel goed nieuws. Hopen dat de stroom aan informatie blijft groeien.
Groeten van Peter van der Meer
KNNV, afdeling Stichts-Hollandse Polderland

Hoe meer ik leer, hoe meer ik tot de ontdekking kom dat ik nog niets weet! (Socrates, 470-399 v. Chr.).

Rogier

Gefeliciteerd met deze belangrijke stap. Grote ambities, succes ermee!
Groeten,
Rogier Verbeek

boogey55

Gefeliciteerd met deze stappen en met de nieuwe ontwikkeling.

:duim:  
Groet, Pim Frijling
Wolvega

TESS13

:duim:  Gefeliciteerd en veel succes toegewenst !!

Ik ben blij dat er een Waarneming.nl bestaat, en leer er iedere dag weer iets bij.
Het is steeds spannend om weer nieuwe plantjes te ontdekken.
Bij deze een klein bloemmetje voor allemaal.
Vriendelijke Groet  Antonia

Ik geef een glimlach aan alles en iedereen
geef hem door......

Bert Geerdes

Gefeliciteerd! Heel begrijpelijk dat dit niet meer vol te houden was in de vrije tijd. Tegelijkertijd was het juist dit aspect, door vrijwilligers voor vrijwilligers, dat de site zo onafhankelijk en sympatiek maakt. Dus wil ik toch graag de vraag kwijt: waar komen de inkomsten vandaan waarmee de lonen worden betaald?

Gulistan

Gefeliciteerd met de enorme belangstelling en de ontwikkeling.
Toch schuilt er ook een addertje onder het gras bij verdere professionalisering en eventuele commercialisering.
Ik vind het belangrijk dat de bron van inkomsten echt heel zorgvuldig gekozen gaat worden en geen afbreuk doet aan de puurheid van de website. Ik wil dan ook mijn dank en mijn bewondering uitspreken voor Dylan en Hisko voor hun tot nu toe op vrijwilligersbasis uitgevoerde werk (Ik heb er een beetje verstand van).  
Groeten van Christiane

Martijn de Jong

#7
In antwoord op de bovenstaande vragen over het geld,

Hopelijk dat deze uitleg helpt:

Stichting Natuurinformatie is in maart 2000 ontstaan als reactie op de manier waarop de nederlandse natuurbescherming toendertijd  met internet omging. Doordat veel natuurorganisaties in die tijd nog niet overtuigd waren van de mogelijkheden van internet, werden veel waardevolle domeinnamen als vlinders.nl en natuur.nl door domeinkapers ingepikt (typ maar eens in).

Een van de bestuursleden beschikte over een eigen bedrijf, waardoor het voor hem mogelijk was om namen te claimen. In een wedloop met de claimers hebben we toen in een week tijd ongeveer 100 namen gepakt. Voorbeelden: natuurnieuws.nl, dagvlinders.nl, vogelen.nl, natuuronline.nl, wieden.nl, meinweg.nl,  mossen.nl, natuurboeken.nl, en inderdaad ook waarneming.nl. Later zijn er nog 100 namen bij gekomen. Het is altijd onze bedoeling geweest om deze namen ter beschikking te stellen aan organisaties en deskundigen die van plan zijn om een goede natuursite te openen. Hiervoor hebben we een jaar later de Stichting Natuurinformatie opgericht, die de namen in eigendom heeft gekregen.

Domeinnamen zijn 1 ding, hier ook een site op laten draaien is een ander verhaal. Hier zijn servers voor nodig. Gelukkig waren we via de JNM (jeugdbond) in contact gekomen met Hugo, die over veel computerkennis beschikt. In de laatste vijf jaar is er een systeem van in totaal vier servers ontstaan, die in staat zijn om zelfs de gierenpiek van twee weken geleden te weerstaan. Als we niet over deze servers zouden beschikken, was waarneming.nl allang aan de kosten van het dataverkeer ten onder gegaan. De snelle groei van het aantal foto's (nu al 170.000) is ook alleen maar op te vangen als je over eigen harde schijven beschikt.

Een paar jaar terug (2003?) gaf Hisko op EBNNL aan dat hij behoefte had aan informatie over het voorkomen van minder zeldzame vogels (dus een soort DBA voor soorten als lepelaars). De Stichting Natuurinformatie heeft  Hisko vervolgens de domeinnaam waarneming.nl en gebruik van serverruimte aangeboden. De rest van het verhaal is bekend.

Naast waarneming.nl draaien op de servers van de stichting natuurinformatie bijvoorbeeld ook faunabescherming, de JNM en Birding Biesbos. Het is altijd onze bedoeling geweest om hosting tegen zo laag mogelijke kosten aan te bieden, en webmasters de mogelijkheid te geven om zelf emailadressen aan te maken etc.

We (= de stichting natuurinformatie) zijn van plan om binnenkort een aantal nieuwe sites te ontwikkelen. Onze servers zijn er nu eindelijk klaar voor. Tegelijkertijd is waarneming.nl aan het exploderen. Om verdere groei mogelijk te kunnen maken, is het nodig om de code van de site op te schonen en uit te breiden. Dit kost heel veel tijd, meer tijd dan Hisko en Dylan vrijwillig kunnen vrijmaken. Vandaar dat we twee maanden geleden Hisko en Dylan een overstap naar de Stichting Natuurinformatie hebben aangeboden. Afgelopen zaterdag zijn de contracten getekend, waardoor de overstap definitief is. De nederlandse natuurbescherming heeft grote moeite met het vinden van goede programmeurs. We mogen als natuurliefhebbers dan ook heel tevreden zijn over het "binnenhalen" van twee goede internet-specialisten.

Dan het geld. De Stichting Natuurinformatie heeft tot nu toe alleen nog maar geld uitgegeven, en nog (vrijwel) geen cent inkomsten gehad. Dit geld is ter beschikking gesteld door een van de bestuursleden. We vinden dat we eerst over een betrouwbaar systeem moeten beschikken, voordat we geld voor hosting kunnen vragen. In de afgelopen jaren zijn we continue achter de enorme groei van waarneming.nl aan het rennen. We bleven maar servers aanslepen, waardoor we helemaal geen tijd hebben gehad om nieuwe klanten te zoeken. Bovendien is waarneming.nl mede door het ontbreken van reclame zo groot geworden. Dit willen we zo veel mogelijk overeind houden.

Dylan en Hisko zijn direct in vaste dienst gekomen. Dit betekent aan de ene kant dat we vanaf 1 september waarneming.nl nog beter en groter kunnen maken (inclusief eventuele uitbreiding naar het buitenland). Aan de andere kant: er moet wel geld binnenkomen. Er is een garantstelling voor drie jaar. In die tijd, maar het liefst natuurlijk zsm, dienen de kosten om waarneming draaiende te houden (ongeveer 100.000 euro per jaar) structureel binnen te komen.

Waar denken we aan? Allereerst andere, nog te ontwikkelen sites als natuurreis.nl en natuurboeken.nl. Veel internetsites leven van het doorlinken naar sites als amazon.com. Voor ieder boek die via waarneming.nl (of natuurboek) verkocht wordt op amazon, krijg je 7%. Sites als Travelling Birder en Fatbirder leven hiervan. Een website waar je als vogelaar waarnemingen kan vinden, foto's, een forum etc en waar je ook nog je vogelgids kan kopen en een hotel kan boeken, kan veel bezoekers trekken, en ons hopelijk genoeg inkomsten opleveren.

Daarnaast denken we aan het geven van it-advies aan natuurorganisaties, het zoeken van sponsors, en het aanvragen van subsidies. Pas in de allerlaatste plaats denken we aan het plaatsen van reclame.

Op dit moment kost natuurinformatie alleen maar (veel) geld. Zoals gezegd zijn er nog geen inkomsten. We hebben eerst alle energie gestoken in het ondersteunen van de waarneming, waardoor het kon uitgroeien tot de grootste natuursite van Nederland, en zelfs van Europa. Nu wordt het tijd om waarneming uit te breiden, maar ook van een gezonde financiele basis te voorzien. Alle suggesties zijn welkom.

Hopelijk maakt dit onze plannen wat meer duidelijk.

groeten,

Martijn
Martijn de Jong

Dylan

#8
Ook goed om te melden dat in alle gesprekken die vooraf zijn gegaan aan deze stap, het zorgvuldig omgaan met Waarneming.nl (behoud van karakter en identiteit, gratis, Wikipedia-achtig, et cetera) voorop heeft gestaan. We realiseren ons absoluut dat we een verplichting naar onze gebruikers toe hebben.
Dylan Verheul
Mede-oprichter Waarneming.nl

ratje

Gefeliciteerd met dit mooie resultaat.
Toch moet me een ding van het hart. In het verleden heb ik bemerkt dat de copywright van een foto niet altijd bij de fotograaf blijft. Dit is mij overkomen na het vinden van de schermpjeseikhaas. Een door mij geplaatste foto bij waarneming is (zonder mijn toestemming) doorgestuurd naar de paddestoelenkartering. Ik hoop dat zoiets niet gebeurt als de site erg uitgebreid gaat worden.

Imperator

heel hartelijk gefeliciteerd met deze nieuwe mijlpaal.  
vriendelijke groet,

Trees

matthijsbroere

CiteerToch moet me een ding van het hart. In het verleden heb ik bemerkt dat de copywright van een foto niet altijd bij de fotograaf blijft. Dit is mij overkomen na het vinden van de schermpjeseikhaas. Een door mij geplaatste foto bij waarneming is (zonder mijn toestemming) doorgestuurd naar de paddestoelenkartering. Ik hoop dat zoiets niet gebeurt als de site erg uitgebreid gaat worden.
Dit hoort niet helemaal in dit topic thuis. Ik neem even contact met je op, want het lijkt me sterk/onmogelijk dat Waarneming.nl dit heeft doorgestuurd.
Matthijs Broere

Martijn de Jong

#12
Copyright foto blijft altijd bij de fotograaf. Staat er ook duidelijk onder, bv op

deze foto:

Foto © Jan-Kees Bossenbroek.    Alle rechten voorbehouden.


Het is wel mogelijk om een foto aan te schaffen voor publicatie, waarbij waarneming alleen maar als tussenpersoon fungeert: Zie deze link.


De tekst op het formulier zegt dit ook duidelijk:

Dit formulier is uitsluitend bedoeld om met een fotograaf in contact te treden omtrent de eventuele aankoop van zijn werk.

Waarneming.nl is niet verantwoordelijk voor het al dan niet nakomen van verplichtingen van zowel fotograaf als opdrachtgever


Het is aan de fotograaf om vervolgens een prijs te bepalen. Het voorbeeld van foto's die op deze wijze zijn "verkocht" zijn natuurlijk de gierenfoto's op de voorpagina van de NRC, en in de Volkskrant.

Waarneming.nl zal nooit zonder toestemming foto's doorsturen/verkopen aan derden.  Waarschijnlijk is de foto dan ook via copy-paste of ctrl-printscreen binnengehaald.
Martijn de Jong

Bert Geerdes

Bedankt voor de uitleg. De geschetste gang van zaken geeft vertrouwen voor de toekomst.

redmar_woudstra

Allereerst gefeliciteerd Hisko & Dylan! (en natuurlijk ook alle andere vrijwilligers van waarneming.nl)

Ten aanzien van punt 3 heb ik een aantal vragen. Ik kan het alleen maar toejuichen dat jullie de buitenlandse waarnemingen gaan verbeteren (althans, dat neem ik aan), dan ga ik daar ook meteen gebruik van maken. Wat betreft de "export" van waarneming.nl naar het buitenland voor buitenlandse waarnemingen. Wat is hier precies het idee van? Is het zo dat jullie de format geven, zoals jullie die hebben ontwikkeld en dat die dan via een nieuwe site (www.birdobservations.co.uk etc.) voor het desbetreffende land / taalgebied (België zou misschien nog bij waarneming.nl kunnen)? Of kunnen dergelijke waarnemingen dan ingevoerd worden via het buitenlandse waarnemingenportaal van waarneming.nl? Zweden heeft inmiddels een aardig (en wel vergelijkbaar) systeem: www.artportalen.se, maar dat kenden jullie vast al. Ik moet zeggen: erg leuk en handig om je vakantie mee voor te bereiden!

Over vakantievoorbereiding gesproken: komt er, met de uitbreiding van de buitenlandsectie, ook de mogelijkheid verslagen op waarneming.nl te zetten van je (natuur)vakanties of laten jullie dat over aan een site als eurobirding.com (wat eigenlijk ook nog vooral een linkcentrum is).

Nogmaals, hulde!  :duim:  
groet,
Redmar

Kees v.d.Berg

Van harte gefeliciteerd met deze stap voorwaards, ik hoop dat de toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid blijft zoals hij is. Hoewel ik daar alle vertrouwen in heb.  
Met vriendelijke groet,
Kees van den Berg
Kijkt in de Hoeksewaard !!

gardensafari

Dylan en Hisko van harte gefeliciteerd!
Ik heb alle vertrouwen in de toekomst met zowel jullie zelf, als met waarneming.nl.
Groetjes,

Hans Arentsen
www.gardensafari.nl

Hoezo geen idealen? Ik wil een heleboel mensen verbeteren.

kijker

:feest:

kwaliteit
wint
de strijd


van Harte

Ab Koster


Ab Koster

prinsm

Het lijkt mij een heel positieve stap dat jullie je professioneel gaan inzetten voor waarneming.nl
Gefeliciteerd en veel succes in de toekomst.

Marieke

Freek Verkerk

#19
Dylan en Hisko, gefeliciteerd natuurlijk.

Het is geweldig als je van je hobby je werk kunt maken. Dit is ook impliciet een erkenning en waardering voor jullie inzet en vooral resultaat.

Voordracht voor een lintje (van de koningin) lijkt me voor de hand liggend, maar ik weet niet of je daar iets om geeft. Jullie hebben het uiteraard niet alleen gedaan, maar toch. Als jullie geridderd worden wordt in feite waarneming.nl geridderd.

Het beschikbaar stellen van de succesformule ook voor het buitenland is alleen maar een goede zaak. Dat een particulier het geheel gefinancierd heeft wist ik niet, maar is natuurlijk ook te waarderen. Maar zelfs bij rijke mensen houdt het eens op en het aanboren van eigen bronnen is aan te raden.

Ik merk dat Wikipedia gewoon op haar site vraagt om geld te storten en dat lukt vrij eenvoudig lijkt het. Iets vergelijkbaars kun je proberen. Ook is er bijvoorbeeld de staatsloterij die aan goede doelen geeft, en wat denk je van natuurmonumenten,  SBB en de overheid? Ministeries van Landbouw en onderwijs? En ik merk dat Gmail en Google werkt met advertenties in de marge. Daar heb ik ook geen problemen mee. Amazon is al genoemd. En een pagina met de sponsors is ook een mogelijkheid. Bij de tennisclub hebben we onze club van 100. Mensen die 100 euro gestort hebben, van die dingen.

De wereld veranderd en waarneming.nl moet mee.

Keep up the good work!

:duim:
Natuurlijk gegroet
Freek Verkerk

Dylan

Freek, bedankt voor je uitgebreide reactie.

Het is waar dat we op zoek moeten naar inkomsten. Giften (à la Wikipedia) aan de Stichting Natuurinformatie sluiten we niet uit, maar keihard uitgangspunt is dat Waarneming.nl gratis voor iedereen beschikbaar is. Of je nu wel of geen geld wilt geven. Ook zullen we geen onderscheid gaan maken tussen gebruikers die wel of geen donatie doen. Sterker nog, we weten nog niet eens of we donaties gaan vragen (accepteren doen we uiteraard wel, we zitten in een spannende tijd).

Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar reacties op Freek zijn bericht. Het is voor ons (Stichting Natuurinformatie) heel belangrijk om te weten hoe onze gebruikers dit zien.

Groet,

Dylan

Dylan Verheul
Mede-oprichter Waarneming.nl

frankcoenjaerts

Geweldig nieuws natuurlijk - gefeliciteerd en op naar verdere professionalisering van een site die toch al een verademing was!!

SUCCES hiermee :rolleyes:  :D

Ik zie inderdaad heel veel in een duidelijk aanwezige "vrijwillige bijdrage" knop - met een voor menselijke makkelijk toegankelijke donatie-mogelijkheid zoals bijvoorbeel Ideal of PayPal (beiden 100% veilig, de een voor bank/giro, de ander voor credit card betalingen).

Wanneer je toch door het werk van het waarneming.nl team net die vale gier in Oss of die prachtige Waterspreeuw in Arnhem hebt kunnen bewonderen ben je toch bereid af en toe iets te doneren (hoe duur je telescoop of kijker ook zal zijn, zonder die berichtjes zul je ze zelden waarnemen - en hoeveel is die prachtige soorten per gebied optie je niet waard)?

Natuurlijk hoeft niet iedereen dat te doen - en ben ik het er helemaal mee eens dat dit volslagen anoniem MOET kunnen, en zeker geen privileges biedt!! Een beetje zoals dat kennelijk financieel draagkrachtige bestuurslid - daar hebben we toch ook nooit een naam van vernomen!

Grote klasse en ga vooral door op de ingeslagen weg!!!
Met vriendelijke groeten,

Frank

peterlindenburg

Als er net als bij wikipedia een paypal-optie of iets dergelijks had gezeten had ik allang gedoneerd! Ik vind waarneming.nl namelijk helemaal tegek!

groetjes Peter

gardensafari

Ik sta er een beetje dubbelzinnig tegenover.

Enerzijds is dit een geweldige ontmoetingsplaats voor natuur- en dierenliefhebbers. De informatie van andere leden en de admins is enorm. De hele sfeer is giga. De leden informeren elkaar en stimuleren elkaar daarmee heel erg.

Anderzijds verschaffen de leden voor niets allerlei informatie. Deze informatie op zich is niet veel waard, maar de gehele database van waarneming.nl wel. Allerlei wetenschappers, natuurorganisaties e.d. kunnen vrijelijk (en terecht!) uit die enorme hoeveelheid info hun keuze maken.

Eigenlijk zouden dus niet degenen die de informatie aanleveren moeten betalen, maar degenen die de informatie gebruiken, anders zetten we de wereld op z'n kop.

Maar veel wat met natuur te maken heeft is "liefdewerk en oud papier". Daarom wil ik ook best een centje daaraan bijdragen, begrijp mij goed.

Een PayPal/Ideal-knopje mag dan ook best hier worden opgenomen.
Tip: zorg ervoor dat mensen donateur kunnen worden door een automatisch per maand te incasseren bedragje. Dit levert veel mensen op die dat een betere manier vinden als een groter bedrag ineens. En eenmaal donaterend lid vergeten veel mensen zich af te melden. Klinkt hard, maar tel uit je winst.... :whistle:  
Groetjes,

Hans Arentsen
www.gardensafari.nl

Hoezo geen idealen? Ik wil een heleboel mensen verbeteren.

kvb

Ik heb me al een hele tijd sagevraagd hoe waarneming kon blijven draaien na de enorme toestroom van nieuwe waarnemers. Ik heb een enorme bewondering voor die mensen die dit mogelijk hebben gemaakt.
De professionalisering is denk ik onontkoombaar en we zullen moeten afwachten wat dit gaat betekenen.
Vrijwillige bijdrage op welke mannier dan ook moet zo snel mogelijk komen. Beter dit dan afhankelijk worden van reclame of subsidiegelden,

Veel sterkte met deze stap.

Kik

Freek Verkerk

Als je op de link klikt zie je hoe Youtube aan geld komt.

Youtube met reclame

Gewoon via Google ads. Mij stoort het niet. Als ik bijvoorbeeld naar dit scherm (van waarneming.nl) kijk zie ik nog wel wat ruimte. Bijvoorbeeld boven in de blauwe balk, of rechts naast de tekst. Op die manier blijft de kern van waarneming.nl bewaard.

Bovendien worden de schermen steeds groter. Op een 21 Inch scherm mogen wel 3 inch reclame banners staan. B)  
Natuurlijk gegroet
Freek Verkerk

Mark Kras

Mij stoort dit soort reclames wel. De kracht van waarneming.nl zit hem in openbaar, laagdrempelig en toegankelijk voor alle natuurliefhebbers. Verder heb ik het idee dat de administrators duidelijk een enthousiamerende werking op de waarnemers hebben. Ik zou zoeken naar geld bij overheden. Zij hebben groot belang bij een goed beeld van er aan soorten in een bepaald gebied voorkomt. Denk aan bouwbesluiten veranderingen van bestemmingplannen. Verder zijn zij gevoelig voor het aargument dat je dat je de burger meer betrekt bij de natuur. Bij een meer internationale ambitie moeten er volgens mij ook fondsen te werven zijn bij Internationale organisaties als BirdLife International. En wanneer je samenwerkingsverbanden over de grens gaan moet er ook geld uit de Europese Unie pot te halen vallen.
groet en succes met jullie uitstekende werk
mark

Rinie van Reenen

#27
CiteerMij stoort dit soort reclames wel.
Idem - al zou ik er niet voor van waarneming.nl weg blijven... ;)

CiteerIk ben eigenlijk wel benieuwd naar reacties op Freek zijn bericht. Het is voor ons (Stichting Natuurinformatie) heel belangrijk om te weten hoe onze gebruikers dit zien.
Misschien een idee om hier een poll over op te zetten?

CiteerEigenlijk zouden dus niet degenen die de informatie aanleveren moeten betalen, maar degenen die de informatie gebruiken, anders zetten we de wereld op z'n kop.
Over het algemeen zijn dat ook dezelfde mensen. Voor mijzelf geldt dat in elk geval wel: ik voeg waarnemingen toe, maar maak ook dankbaar gebruik van de enorme informatiehoeveelheid die waarneming.nl verschaft.


Groet, Rinie van Reenen

Araproject

Heel hartelijk gefeliciteerd en een hoop succes toegewenst! Dit concept heeft heel veel potentie en ik hoop dat snel de rest van de wereld toegang zal hebben tot zo'n prachtig instrument als waarneming.nl.

Ik weet dat ze in Latijns Amerika bv. echt snakken naar een dergelijk systeem.

Groet,

Roelant
www.cityparrots.org

MC

Hallo!

Klinkt goed, programmeurs in dienst met hart voor de zaak. De opties die het bestuur van Natuurinformatie aandraagt lijken mij op zich best realistisch. Ik weet niet wie de subsidie-aanvraag dan moet gaan opstellen, maar voor mijn gevoel is er zeker wel geld aan te vragen voor iets als waarneming.nl
Aangezien een subsidieaanvraag toch altijd best veel tijd kost, zou ik sowieso de mogelijkheid bieden om geld te doneren. Losse bedragen, via internet (maar ook gewoon giro) en via automatische incasso inderdaad.
Ik weet een ecologisch adviesburo waar waarnemingen van waarneming.nl aanvullend gebruikt worden. Waarnemingen van PGO's kopen is nl. heel duur, dus als het te omzeilen valt kiezen buro'tjes voor andere opties. Zulke gebruikers zouden natuurlijk wat actiever gevraagd kunnen worden een bedrag te doneren...

groet,
Matthijs
vriendelijke groet,
Matthijs Courbois