Saldula

Gestart door thijsdegraaf, december 06, 2014, 14:52:41 PM

Vorige topic - Volgende topic

thijsdegraaf

Tot mijn verbazing zag ik op een van de vele honingzwammen in de tuin (zie http://waarneming.nl/waarneming/view/95530798?_popup=1) een Saldula. Ik ken ze van de zanderige oevers van duinmeertjes, maar had hem niet in de tuin verwacht. (ongeveer 15 m van onze vijver.) Tot nu toe heb ik in de duinen alleen Saldula saltatoria en Saldula pallipes gevonden. Deze lijkt dan meer op saltatoria. De dichtsbijzijnde plek waar ik weet, dat ze zitten is ongeveer 1 a 2 km van ons huis. (http://waarneming.nl/waarneming/view/89081891?_popup=1)
Ik heb bij de vijver een klein stukje moeras gemaakt. Misschien is dat voor hem voldoende. Ik las in het verspreidingsatlas dat hij vermoedelijk over een goed verspreidingsvermogen beschikt. Bij de vindplaats op de paddenstoelen (met veel mugjes) heb ik nog heel klein vijvertje.
Heb ik de juiste naam? Misschien wat uitgebreid besproken, maar ik vind het toch wel interessant.

Het betreft deze waarneming http://waarneming.nl/waarneming/view/96363896 Saldula saltatoria gezien op 2014-12-06 Bergen (NH)
Foto's:

Toelichting:Op een honingzwam in de tuin.bij voorbaat dank Thijs de Graaf

rietvanoosten

Hallo Thijs,
Bij deze waarneming staat bij aantal: "1 ei ter plaatse"  ;)
met vriendelijke groet, Riet

Henk Soepenberg

maar de naam is juist!  :blink:
Vriendelijke groeten,
Henk

thijsdegraaf

Foutje. Ik heb het veranderd Riet. Bedankt.
Henk ook bedankt. Ik was er eigenlijk ook wel zeker van. Zal mij benieuwen of ik er volgend jaar meer zal zien in de tuin.

Henk Soepenberg

geen dank Thijs, want heb geen verstand van Saldula, maar de waarneming was al goedgekeurd, vandaar ...  ;)
Vriendelijke groeten,
Henk

thijsdegraaf

Tjonge, Berend is snel. Alleen is hij nu niet meer goedgekeurd, want ik heb de waarneming veranderd van eitje in imago  :-\