Weekendje Texel

Gestart door Jeroen Vanheuverswyn, mei 27, 2014, 08:57:10 AM

Vorige topic - Volgende topic

Jeroen Vanheuverswyn

Hoi,

Met het verlengde weekend (in België) kom ik een weekendje Texel doen. Van donderdag tot zondag. Ben vroeger reeds een paar keer in Texel geweest, maar nooit eind mei, steeds eind augustus of februari. Plan is om voornamelijk met de fiets rond te rijden en te stoppen voor (korte) wandelingen. (Kwestie van de kerk in het midden te houden met mijn vrouw qua balans vogelkijken vs fietsen/landschappen zien)
Welke gebieden moet ik deze periode zeker aandoen ? En vooral welke gebieden moet ik de moeite niet voor nemen wegens ontoegankelijk deze periode? Volgens een kaartje dat ik heb is de noordkant van de slufter, de Muy en de Horst nu ontoegankelijk. Maar anderzijds is de kijkwand aan de Muy volgens vogelijkhut.nl het volledige jaar bezoekbaar.

Alvast bedankt,
Jeroen

Windekind

Veel zal idd niet toegankelijk zijn. Slufter en muy zijn mooi, maar kan je nu alleen aan oostkan langs meen ik. Zelf vind ik De Hors misschien wel het mooist, maar daar zal je nu ook wel niet in mogen :( omgeving moksloot is mooi. Voor kluten etc. kan je langs de waddendijk rijden daar liggen binnendijks wat slikjes waar die interessant zijn. Op de zandplaat ten noordoosten van de Cocksdorp een grote broedpopulatie dwergsterns. Mag je ook niet bij komen, trouwens. Maar er blijft ongetwijfeld veel te zien aan vogels en ook  orchideeen. :duim: Dus veel plezier.
Met vriendelijke groet,
Elmar Prins

KorHaan

#2
"Utopia" lijkt me wel een must voor Dwergstern, Visdief en Noordse Stern. Ligt achter de Waddendijk en de sterns vliegen regelmatig ook over de sloten langs de weg, erg mooi te zien. Dit stuk weg is trouwens afgesloten voor autoverkeer, dus erg rustig.

Aan de westkant bij Den Hoorn is het Groote Vlak wel interessant met steltlopers, eenden en reigers, een verdwaalde Velduil maybe, en zangertjes. De zeeweg (Hoornderslag) volgen vanuit Den Hoorn.

Vriendelijke groet,

Ronald Sinoo


Jeroen Vanheuverswyn

Bedankt voor de tips. Een super weekend achter de rug.
De enige tegenvaller was de slufter wegens veel te druk, dus daar niet veel tijd verspeeld.

Mooie kers op de taart was de kleinst waterhoen  ;D