Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Gloeilampen vervangen door spaarlampen niet nodig  (gelezen 141 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

characea

 • Admins
 • Offline Offline
 • Berichten: 2788
Gloeilampen vervangen door spaarlampen niet nodig
« Gepost op: juni 10, 2007, 09:38:10 am »

Hoi,

Kan iemand me een linkje geven ? Het is namelijk wel te mooi om waar te zijn..

Net op vroege vogels gehoord dat je het veel milieu vriendelijker is om 2.000 euro van je ABN AMRO rekening af te halen en op je Rabobank rekening te storten dan om al je gloeilampen in je huis te vervangen door spaarlampen (die zelf volgens mij bij het weggooien ook niet zo milieu vriendelijk zijn).

Nog beter is het om je geld van de ABN AMRO naar de Triodos of ASN te brengen want dan compenseer je een half jaar autorijden.

Heeft iemand hier toevallig een linkje van ?

ah, wat gevonden:

LITERATUUR

http://vroegevogels.vara.nl/portal?_scr=ne...sitem&id=294532
http://www.nietmetmijngeld.nl/page/homepage


Citaat
Het rapport van Milieudefensie geeft hiervan voor het eerst een onthutsend overzicht. SP-er Paulus Jansen stelt daar maandag vragen over in de Tweede Kamer. Klanten van klimaatonvriendelijke banken kunnen veel CO2 uitstoot besparen door hun geld over te hevelen naar een bank die beter presteert.  Als een klant van ABN AMRO tweeduizend euro spaargeld
overhevelt naar Rabobank, bespaart hij al net zoveel CO2 uitstoot als wanneer hij alle gloeilampen in huis vervangt door spaarlampen, legt Pols uit.  En wie tienduizend euro spaargeld overhevelt van ABN Amro
naar Triodos bank of ASN Bank, vermijdt zelfs een hoeveelheid CO2 uitstoot die even groot is als wanneer je een half jaar de auto niet gebruikt.
« Laatst bewerkt op: juni 10, 2007, 09:41:24 am door characea »
Gelogd

Rinie van Reenen

 • Member
 • Offline Offline
 • Berichten: 1899
  • http://www.depositumcustodi.nl
Gloeilampen vervangen door spaarlampen niet nodig
« Reactie #1 Gepost op: juni 11, 2007, 17:15:06 pm »

't I natuurlijk onzin om te spreken over ˇf/ˇf, je kunt het maar beter allebei doen. Het lijkt me althans, dat het verwisselen van je lampen net zo veel helpt als je je geld overgeheveld hebt van de ABN naar de Rabo dan wanneer je dat niet gedaan hebt.
Gelogd
Groet, Rinie van Reenen

Platbuik

 • Member
 • Offline Offline
 • Berichten: 1350
  • https://old.waarneming.nl/user/photos/13783
Gloeilampen vervangen door spaarlampen niet nodig
« Reactie #2 Gepost op: juni 11, 2007, 20:20:21 pm »

Vandaag in FD:

ABN en Barclays zijn duurzame partners
ABN Amro en zijn witte ridder Barclays hebben elkaar op vele gebieden gevonden. Een daarvan is duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hoe sterk ze daar allebei in zijn, bleek op de jaarlijkse uitreiking van de FT Sustainable Banking Awards. ABN Amro is verkozen tot de duurzaamste bank van het jaar en de 'runner up' is Barclays. Tevens kreeg ABN Amro India de prijs voor de duurzaamste bank in opkomende markten.

Als het gaat om microkrediet doen ABN Amro en Barclays evenmin voor elkaar onder. Zij hebben allebei in vele microkredietinstellingen ge´nvesteerd, die zo weer tienduizenden arme mensen een kleine lening kunnen verstrekken.

Nu nog zijn de twee banken elkaars concurrenten als er prijzen te winnen zijn en voor een plekje op basis van 'best of class' in duurzame beleggingsfondsen. Beide banken zijn te vinden in de duurzaamheidsindices: de FTSE4Good en de Dow Jones Sustainability Index. Net als Fortis en de Royal Bank of Scotland.
Gelogd
---88:  A. van Leur (Ůlatbuik)
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.049 seconden met 19 queries.