Vertraging bij antwoorden door Sönke Martens (gekleurringde meeuwen Duitsland)

Gestart door Klaas van Dijk, februari 23, 2014, 19:40:18 PM

Vorige topic - Volgende topic

Klaas van Dijk

Beste mensen,

Een paar dagen geleden liet Sönke Martens via de Yahoo Nieuwsgroep 'cr-birding' weten dat zijn dochter ernstig ziek is en dat hij daardoor voorlopig een tijdje niet vlot kan reageren op meldingen van gekleurringde meeuwen die door hem zijn geringd.

Het gaat onder andere om meldingen van gekleurringde Zilvermeeuwen en Kleine Mantelmeeuwen (rode en gele kleurringen die met een 'H' beginnen), meldingen van gekleurringde Kokmeeuwen (witte kleurringen die met een 'A' beginnen) en meldingen van gekleurringde Stormmeeuwen (rode kleurringen die met een 'A' beginnen).

De meldingen kunnen wel naar zijn e-mail adres worden gestuurd (s.martens AT KH-Itzehoe.de), maar de antwoorden komen van een ander e-mail adres (fuscus63@....).

CiteerAll your sight-records of gulls will stay in my maillist and I will answer within 1-3 monthes. Please send them in quantities of 10-30 sightrecords (if possible) as (..). this is a simple way to handle them for me. My normal mailadress is best to use, lifelists will come with fuscus63@...  (for technical reasons).

Best wishes and thanks for understanding

Sönke Martens

Vriendelijke groeten,

Klaas van Dijk

Jeroen Nagtegaal

Naast Sönke is er ook enige vertraging bij alle meldingen naar Litouwen, dat heeft te maken met een database-conversie die meer tijd vroeg dan verwacht. Ze werken er hard aan alle mails te beantwoorden. Momenteel hebben ze een achterstand van bijna een jaar. Het gaat dan onder andere om Gele en Zwarte Kokmeeuwenringen beginnend met een P en Zilver en Pontische Meeuwen met Gele ringen waarbij de L op de 2e positie staat.

Verder is Luka hard bezig met het afronden van zijn PhD waardoor ook hij minder snel reageert dan normaal. Hij ring ondere Kokmeeuwen met witte kleurringen beginnen met een S.

Het is zodoende goed om meldingen te verzamelen van meerdere afleesdagen/weken en die in één keer te sturen.
Groet, Jeroen Nagtegaal
Moderator subforum Ringen

Een geringde vogel gezien of gevonden.
Meld het hier of mail naar ringonderzoek@gmail.com