Fritzbox gebruikers hier? Firmware UPDATEN !!

Gestart door Arp, februari 21, 2014, 04:51:22 AM

Vorige topic - Volgende topic

Arp

Best mensen,

De AVM Fritzbox is in Nederland lang niet zo populair als in Duisland maar ik zie ze toch regelmatig staan.

Er was al een paar weken sprake van een hack waarbij de boxen van buitenaf kunnen worden overgenomen, met allerlei onverkwikkelijke gevolgen (hoge telefoonrekeningen, meelezen van wachtwoorden (admins!!) etc.). Aanvankelijk dacht men dat de hack alleen mogelijk was met geactiveerde externe toegang voor de admin-interface van de box, maar dat blijkt nu niet zo te zijn. Ook als de remote admin is uitgeschakelt kan de box door het bezoek aan een geprepareerde website (of reclamebanner op een "goede" website ofzo) probleemloos worden overgenomen.

Lees eventueel meer bij heise.de.

En snel firmware updaten, zeker als je elders in het internet adminrechten op servers e.d. hebt.

Overigens is dit niet de enige modem/router-fabrikant met dergelijke problemen. De laatste tijd zijn er gaten in meer routers ontdekt, o.a. van Asus, Netgear, Linksys, Cisco , Belkin etc. maar de meeste daarvan worden niet meer door de fabrikant ondersteund en er komen dus geen updates meer voor. Die apparaten had je dus na het uitkomen van de hack weg moeten flikkeren of er een eigen firmware opzetten (OpenWRT of dergelijke).

Ik heb het niet allemaal bijgehouden, maar het is wellicht een goed advies om eens je eigen routermodel te googelen met sleutelwoorden als "hack" "compromised" "exploit" etc erbij. Er is veel, heel veel, langsgekomen de afgelopen maanden  :wacko:
Groetengedoe, Arp (the admin formerly known as Pudding4brains)
Wrn: - JungleDragon - insorg - nlsrt