2 ´grote´ meeuwen onbekend

Gestart door Rikstar, januari 19, 2014, 14:55:47 PM

Vorige topic - Volgende topic

Rikstar

Graag jullie mening over volgende 2 meeuwen.
Ik zeg er helaas bij dat ik geen vluchtfoto´s heb.
Maar al zou de soort onzeker blijven dan hoor ik graag op welke soort ik hem onzeker kan zetten.

http://waarneming.nl/waarneming/view/81272927
Ik ga uit van een 2winter/3de kj.  Witte kop/nek/borst viel op, een wat plattere kop, zwarte snavel en het zwarte kraaloogje.
Een zilvermeeuw zou volgens mij een wat meer ver gevordere  snavel moeten hebben? Welke van de 3 soorten (Zilver, Geelpoot of Pont) is het meest waarschijnlijkst?


http://waarneming.nl/waarneming/view/81272895
1ste winter. lastig beestje vind ik.  Donkere tertails plus het donker overkomen van de vogel deden mij aan Kleine mantel denken. eigenlijk alle andere kenmerken meer richting Zilver... Zal dus toch een zilver zijn?

alvast hartelijk dank.
met vriendelijke groeten,
Rik v/d Starre

adriaens


maartenwielstra

Bij die eerste heeft ie qua kop en vooral snavelvorm/kleur veel weg van een leuke soort, maar beide meeuwen zijn eenvoudig af te schrijven als Zilver wanneer je let op de donkerheid van het bruin op met name de vleugeldekveren. Deze is behoorlijk vaal, met veel witte randtekening (weinig slijt). Vooral de tweede vogel heeft een typische Zilvermeeuw-harses qua kleuren en vormen.

Rikstar

#3
Bedankt mannen, en bedankt maarten voor de extra info.  ik zet ze over op zilvermeeuwen en ik haal het vraagteken weg, jammer maar helaas :P
met vriendelijke groeten,
Rik v/d Starre