Grote Aalscholver R[0RC]

Gestart door Edwin Schuller, oktober 30, 2013, 12:49:46 PM

Vorige topic - Volgende topic

lupokatja

Citaat van: frankmeer op november 05, 2013, 11:43:20 AM
Citaat van: Edwin Schuller op november 05, 2013, 10:22:20 AM
Met geringde vogels bedoelde ik vogels waarbij uit de ringgegevens blijkt dat je er wél iets aan hebt (wat voor de Scheveningen vogel dus niet opgaat). Of die er überhaupt zijn weet ik niet... en als dat niet zo is, zouden dus álle Grote Aalscholvers op "(nog) niet te beoordelen" kunnen, want hoe toon je dan een zekere aan? Hoe dan ook, het zou prettig zijn als hiervoor in ieder geval op wrn.nl een consequente lijn getrokken zou worden.

http://www.dutchbirding.nl/content/journal/pdf/2000-1.pdf p.21

11 van de 13 eerste carbo's voor NL betroffen ringaflezingen, de overige 2 doodgevonden ex.

Maar als een carbo/hybride geringd kan worden in een Deense sinensis kolonie kan een sinensis/hybride toch ook geringd worden in een Britse carbo kolonie? Dat zou betekenen dat alleen een geringde vogel met duidelijke carbo kenmerken nog als carbo aanvaard zouden moeten worden, en zelfs daarvan zou je niet uit kunnen sluiten dat het een hybride betrof. En dat allemaal vanwege een vogel die er prima uitziet voor carbo maar (blijkbaar) geringd is in de verkeerde kolonie.

Lutzen

Overigens hier nog een Deense als carbo ingevoerde vogel:
http://waarneming.nl/waarneming/view/79836373

Edwin Schuller

#31
Ik had het niet beter kunnen verwoorden... ('t moet alleen zijn "een Britse carbo/hybride/sinensis kolonie". Zie het artikel pag. 24. Doet verder niks aan je conclusie af.).
Edwin Schuller