Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Schitterend boek: "The world's rarest birds"  (gelezen 625 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

M. Hoogteijling

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 440
Schitterend boek: "The world's rarest birds"
« Gepost op: augustus 08, 2013, 13:31:56 pm »

Deze uitgave is de opvolger van de in 2010 gestopte serie Rare birds Yearbook. En het was het wachten waard: A4-formaat, schitterend papier, barstensvol (grote) foto's en schitterende tekeningen. Je blijft er in kijken en bladeren.

Het is een uitgave van BirdLife International en biedt een up-to-date overzicht van 590 vogelsoorten die momenteel "endangered" of "critically endangered" zijn. Eerst worden de mogelijke oorzaken van de achteruitgang uitgelegd en gegroepeerd en daarna volgt per werelddeel een overzicht van de soorten die zich in de gevarenzone bevinden. Per soort is er ook een landkaartje zodat je er met eventuele reizen makkelijk rekening mee kunt houden of je reis er natuurlijk helemaal op kan afstemmen.

De foto's en illustraties zijn adembenemend en gelukkig biedt het boek naast alle ellende ook hoop: zoveel succesvolle projecten, onvoorstelbare (her)ontdekkingen en een enorm wijdvertakt netwerk van beschermingsorganisatie zouden verdere vernietiging toch moeten kunnen voorkomen?

Kortom, wat mij betreft een aanrader!
Gelogd
Met vriendelijke groet
Marijn Hoogteijling
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.049 seconden met 19 queries.