kiezelsprinkhaan?

Gestart door Gerrian, augustus 03, 2013, 22:04:18 PM

Vorige topic - Volgende topic

Gerrian

Uiteraard liep ik niet in Buchenwald om naar sprinkhanen te kijken, maar voor dit exemplaar ben ik toch even door de knieën gegaan. Hij had blauwe vleugels en voor zover ik weet heb ik dan de keuze tussen blauwvleugelsprinkhaan en kiezelsprinkhaan. Ik heb vergeleken met mijn foto's van blauwvleugelsprinkhanen en vind hem anders.
Op grond van de drie dwarsgroeven op het halsschild en de vloeiende kiel op de achterdij, kom ik uit op kiezelsprinkhaan. Klopt dit?
Ik heb op dezelfde plek ook een nimf op de foto gezet, maar die heb ik nog niet goed genoeg bekeken om er een naam aan te plakken, voor zover dat al moeglijk is bij een nimf.

Het betreft deze waarneming
http://observado.org/waarneming/view/78095653
Kiezelsprinkhaan - Sphingonotus caerulans gezien op 2013-07-22 BRD - Weimar (Kreisfreie Stadt)
Foto's:
Alvast bedankt.

Wim Bakker

 :duim:(maarreuh, waarom liep je daar dan?)
"So the first dinosaur bone ever found was also the first to be lost." ― Bill Bryson

Gerrian

Jeetje, wat een vraag. Ik liep daar, omdat ik tijdens mijn vakantie niet alleen naar beestjes en plantjes kijk, maar ook graag wat wil zien van de cultuur en de geschiedenis van het land waar ik ben. Meestal is dat vrij aardig te combineren, maar op een plek waar tijdens en na de Tweede Wereldoorlog zoveel ellende is geweest, is het voor mijn gevoel niet zo respectvol om uitgebreid met andere dingen bezig te gaan. Ik had mijn verrekijker dan ook in de camper laten liggen.
Die kiezelsprinkhaan vond ik echter te mooi om te laten lopen (springen) en toen ik toch op de kiezels zat, heb ik gelijk die nimf ook maar even op de foto gezet. Is daar met enige zekerheid een naam aan te plakken?